Διορθώνει η αγορά μετά το ρεκόρ 23 χρόνων!

Διορθώνει η αγορά μετά το ρεκόρ 23 χρόνων!

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:19 Δημιουργία 10/12/20, 11:15

Διορθώνει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Ύστερα από ένα ανοδικό σερί 14 ημερών, ιστορικό ρεκόρ για το ΧΑ, που όμοιό του είχε να καταγραφτεί από το 1997, η αλλαγή προσήμου ήταν αναμενόμενη στη Λεωφόρο Αθηνών.

Οι traders προχωρούν σε ενθυλάκωση μέρος των κερδών τους, ειδικά στους τίτλους που υπεραπέδωδαν.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 1,42% στις 784,69 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 9,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια στιγμή, πτώση 1,59% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.876,26 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 2,78% στις 498,15 μονάδες.

Το ζητούμενο τώρα της αγοράς είναι μέχρι που θα φτάσει η διόρθωση και αν οι ετεροχρονισμένοι, με βάση την έναρξη της ανόδου, έχουν και τη διάθεση και τα κεφάλαια να βάλουν στοπ στους πωλητές.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, ΕΧΑΕ, Eurobank, Πειραιώς, Φουρλής, Ελλάκτωρ, Εθνική και ΔΕΗ είναι τα μεγαλύτερα βαρίδια στην αγορά, καθώς σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 2%, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε Motor Oil, Titan, Alpha Bank, Λάμδα, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, Jumbo και ΟΤΕ.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος, Coca Cola και Σαράντης, με την Aegean να μην έχει μεταβολή και τον ΟΛΠ να μην έχει κάνει πράξη.

Αν σου άρεσε κάνε