Διατηρείται η επαφή με τις 660 μονάδες παρά το profit taking

Διατηρείται η επαφή με τις 660 μονάδες παρά το profit taking

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:05 Δημιουργία 13/11/20, 11:03

Την επαφή με τις 660 μονάδες κρατά η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Παρασκευής, η οποία χαρακτηρίζεται από ήπιες κι επιλεκτικές πιέσεις σε αρκετούς τίτλους, στο πλαίσιο ενός συνεχιζόμενου profit taking, μετά τα εκρηκτικά κέρδη της περασμένης Δευτέρας και τα υψηλά των 111 μηνών, στον απόηχο των εξελίξεων γύρω από το μέτωπο του εμβολίου της Pfizer.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,31% στις 654,99 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,4 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 0,50% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.553,38 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,15% στις 310,96 μονάδες.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές σχολιάζουν πως αν και η παράταση του lockdown είναι στο τραπέζι και η «σκιά» του Μπέργκαμο σκεπάζει την πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου ο ιός «σαρώνει» και το σύστημα Υγείας είναι πλέον στα όρια του, εντούτοις η αγορά δείχνει να προσδοκά ένα καλύτερο 2021, με προοπτικές για ένα ισχυρό rebound όσον αφορά την πραγματική οικονομία.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, η εικόνα είναι ευμετάβλητη, με τις Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ και Jumbo να ασκούν πιέσεις με τις άνω του 1% απώλειές τους, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος, Εθνική, ΕΧΑΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα και Alpha Bank.

Στον αντίποδα, ο Σαράντης με το +3,16% και ο ΟΛΠ με το +1,13% ξεχωρίζουν θετικά, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Πειραιώς, Βιοχάλκο, Coca Cola, ΟΤΕ, Φουρλής και Titan.

Αν σου άρεσε κάνε