Στον κλοιό του profit taking η αγορά

Στον κλοιό του profit taking η αγορά

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 13:13 Δημιουργία 11/11/20, 13:06

Μάχη να κρατηθεί στο «πράσινο» και πάνω από τα επίπεδα των 650 μονάδων δίνει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά αυτή την ώρα.

Οι πιέσεις που εκδηλώνονται στο ταμπλό, είναι ασφυκτικές, με το ΧΑ να προσπαθεί να απορροφήσει τους κραδασμούς από το profit taking, ύστερα από το εκρηκτικό ράλι της περασμένης Δευτέρας, με το βλέμμα στις εξελίξεις γύρω από το μέτωπο του εμβολίου της Pfizer.

Στην έναρξη των συναλλαγών, η αγορά «δοκίμαζε» την ανοδική διάσπαση των 660 μονάδων, εντούτοις σύντομα το κλίμα άλλαξε, με τους πωλητές να παίρνουν το πάνω χέρι.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,31% στις 653,42 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 24,38 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 16,3 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,26% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.553,81 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,83% στις 309,51 μονάδες.

Αγορά κι επενδυτές παρακολουθούν τις συζητήσεις για όλα τα σενάρια, που αφορούν την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, με τη Θεσσαλονίκη να παρουσιάζει ανησυχητική αυξητική τάση ημερησίων κρουσμάτων. Το ΧΑ προβληματίζεται για το ενδεχόμενο παράτασης του καθολικού lockdown στην Ελλάδα, καθώς ακόμη και να αρθεί ενόψει Χριστουγέννων, ωστόσο τα περιοριστικά μέτρα θα διατηρηθούν, ενώ οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η χώρα θα «ανοιγοκλείνει» μέχρι την έναρξη του εμβολιασμού.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, το +7,82% της Aegean, αλλά και το +4,43% της Εθνικής και το +4,05% των Ελληνικών Πετρελαίων προσφέρουν σημαντικές στηρίξεις στην αγορά. Η Motor Oil σημειώνει κέρδη 2,39%, με τις ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο, ΑΔΜΗΕ, Eurobank, Alpha Bank και Coca Cola σημειώνουν κέρδη άνω του 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΔΕΗ, Jumbo, ΟΠΑΠ και ΓΕΚ Τέρνα.

Στον αντίποδα, ο ΟΤΕ χάνει 2,64%, με τις Ελλάκτωρ, Μυτιληναίο, Τέρνα Ενεργειακή και ΕΧΑΕ να ακολουθούν με πτώση που ξεπερνά το 1%. Ήπια πτωτικάκινούνται οι Λάμδα, Φουρλής, Titan, Σαράντης και ΟΛΠ, με την Πειραιώς να μην έχει πρόσημο.

Αν σου άρεσε κάνε