Στη δίνη της αβεβαιότητας η αγορά

Στη δίνη της αβεβαιότητας η αγορά

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:43 Δημιουργία 06/11/20, 11:39

Στο «κόκκινο« κινείται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Παρασκευής, «διαβάζοντας» το καθολικό lockdown, που θα ισχύσει από αύριο το πρωί, επιβεβαιώνοντας το χειρότερο σενάριο των επενδυτών.

Οι απώλειες είναι της τάξεως του 1%, καθώς παράλληλα έντονο profit taking πιέζει το ΧΑ, με την αίσθηση της αβεβαιότητας να είναι διάχυτη στο ταμπλό.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 1,01% στις 584,01 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,4 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 1,32% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.369,19 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 2,52% στις 241,02 μονάδες.

Η χώρα εισέρχεται από αύριο σε ένα δεύτερο συνολικό lockdown, με τους αναλυτές να περιγράφουν με ζοφερά χρώματα την πορεία της οικονομίας. Πλέον το μέγεθος της ύφεσης αναθεωρείται επί τα χείρω, με αρκετούς αναλυτές να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο να φτάσει σε διψήφια ποσοστά το 2020.

Σε τεχνικό επίπεδο, η αγορά προσπαθεί να συντηρηθεί στα επίπεδα των 585-590 μονάδων, προκειμένου να είναι σε επαφή με τις 615-620 μονάδες.

Στις μετοχές, Jumbo, Eurobank, Alpha Bank, Εθνική, ΕΥΔΑΠ και Πειραιώς σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 2%, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ, Σαράντης, Λάμδα, ΔΕΗ, Μυτιληναίος και Ελλάκτωρ.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια, Φουρλής και ΓΕΚ Τέρνα, με τον Titan και τον ΟΛΠ να μην έχουν μεταβολή. Στον αντίποδα, ήπια ανοδικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, Motor Oil, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή και Βιοχάλκο.

Αν σου άρεσε κάνε