«Θρίλερ» και στη Λεωφόρο Αθηνών

«Θρίλερ» και στη Λεωφόρο Αθηνών

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:29 Δημιουργία 04/11/20, 14:24

Αυξημένη είναι η μεταβλητότητα στο χρηματιστηριακό ταμπλό στη συνεδρίαση της Τετάρτης με το βλέμμα των επενδυτών να είναι εστιασμένο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και στο εκλογικό θρίλερ, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,14% στις 585,28 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 12,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 12,4 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια στιγμή, άνοδο 0,20% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.378,15 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,84% στις 250,83 μονάδες.

Χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι η έντονη νευρικότητα, που σημειώνεται σε συγκεκριμένους τίτλους, την ώρα που τίποτα δεν έχει καθοριστεί με τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, μετά και τις πρωτοφανείς δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων, καθώς σημειώνεται μια τεράστια απάτη στη χώρα.

Στο μεταξύ, εύθραυστο είναι και το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές θα προσπαθούν να αξιολογήσουν τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, η Πειραιώς ηγείται της ανόδου με το +8,02% που καταγράφει, ενώ Aegean, Eurobank, Εθνική, Βιοχάλκο, ΟΛΠ και ΟΤΕ έπονται με κέρδη άνω του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Coca Cola και Alpha Bank, με τις ΓΕΚ Τέρνα, Φουρλή και Ελληνικά Πετρέλαια να μην έχουν μεταβολή.

Στον αντίποδα, ΕΥΔΑΠ, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ και ΑΔΜΗΕ σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Λάμδα, Titan, ΕΧΑΕ, Σαράντης και Motor Oil.

Αν σου άρεσε κάνε