Σε.... θολά νερά με το βλέμμα στις κάλπες

Σε.... θολά νερά με το βλέμμα στις κάλπες

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:55 Δημιουργία 04/11/20, 11:52

Νευρικότητα καταγράφεται στο χρηματιστηριακό ταμπλό στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με την επενδυτική κοινότητα να παρακολουθεί το εκλογικό θρίλερ που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στις ΗΠΑ.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,12% στις 585,19 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,6 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,09% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.376,67 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,76% στις 248,17 μονάδες.

Οι κινήσεις στη Λεωφόρο Αθηνών μοιάζουν… αχαρτογράφητες, τη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ προανήγγειλε προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο, κάνοντας λόγο για «απάτη» ως προς τις ψήφους, ενώ ο Τζο Μπάιντεν διατηρεί το προβάδισμα στους εκλέκτορες.

Πριν καν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση, ο Τραμπ δήλωσε νικητής, αν και η εικόνα από κρίσιμες πολιτείες είναι ακόμη «θολή».

Στην Αθήνα, δεν λείπουν τα χαρτοφυλάκια που προχωρούν σε ενθυλάκωση των κερδών του προηγούμενου τριημέρου, με πολλούς τίτλους να πιέζονται, χωρίς βέβαια να λείπουν και οι αγοραστές που απορροφούν μεγάλο μέρος των πιέσεων.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, η Πειραιώς έχει γυρίσει πλέον θετικά, καταγράφοντας μάλιστα κέρδη 3,40%, με τις Aegean, Eurobank, ΟΤΕ και Βιοχάλκο να ακολουθούν με άνοδο άνω του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος, Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια, Φουρλής, ΟΠΑΠ, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo και Alpha Bank.

Στον αντίποδα, ΕΥΔΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, Coca Cola και Σαράντης ασκούν πιέσεις στον γενικό δείκτη με τις άνω του 1% απώλειες τους, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, Titan, ΟΛΠ και Ελλάκτωρ.

Αν σου άρεσε κάνε