Ισχυρά κέρδη αλλά τζίρος περιπτέρου στο χρηματιστηριακό ταμπλό

Ισχυρά κέρδη αλλά τζίρος περιπτέρου στο χρηματιστηριακό ταμπλό

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:25 Δημιουργία 03/11/20, 11:22

Ισχυρά κέρδη αλλά ισχνός τζίρος καταγράφονται στο χρηματιστηριακό ταμπλό στη συνεδρίαση της Τρίτης, όπου η αίσθηση νευρικότητας κυριαρχεί στη σκιά της πανδημίας και των αμερικανικών εκλογών.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,49% στις 581,40 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 1,83% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.363,07 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 3,79% στις 243,88 μονάδες.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον διατηρείται «παγωμένο» στη Λεωφόρο Αθηνών, τη στιγμή που όλοι οι προβολείς είναι στραμμένοι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι χρειάστηκαν πάνω από δέκα λεπτά στην έναρξη των συναλλαγών, ώστε ο όγκος να ξεπεράσει το 1 εκατ. τεμάχια.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, η Πειραιώς σημειώνει κέρδη 5,10%, με την Εθνική να ακολουθεί με +4,61%, ενώ άνω του 3% είναι η άνοδος σε ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Eurobank, Aegean και Jumbo. Η Alpha Bank κερδίζει 2,66%.

Τα κέρδη σε Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, Σαράντης και Motor Oil ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Φουρλής, Titan, ΟΛΠ, Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ, Βιοχάλκο, ΟΤΕ, Coca Cola, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ και Λάμδα.

Αν σου άρεσε κάνε