«Ζυγίζει» το ρίσκο υπέρβασης των 650 μονάδων

«Ζυγίζει» το ρίσκο υπέρβασης των 650 μονάδων

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:48 Δημιουργία 09/10/20, 11:46

Ο ισχνός τζίρος είναι το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης στη Λεωφόρο Αθηνών μέχρι αυτή την ώρα, με την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά να προσπαθεί να ισορροπήσει εν μέσω μοιρασμένων προσήμων αλλά και επιφυλακτικότητας.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,13% στις 647,85 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,5 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 0,19% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.539,56 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,71% στις 311,91 μονάδες.

Το ΧΑ «κοιτάζει» προς τις 650 μονάδες και «ζυγίζει» το ρίσκο υπέρβασης τους, τη στιγμή που η δυστοκία των αγοραστών αποτελεί κατασταλτικό παράγοντα.

Ο τραπεζικός κλάδος κρατά πάντα τα «κλειδιά». Στη συγκεκριμένη αγορά επικρατεί κινητικότητα, τόσο στο μέτωπο της σύστασης μιας bad bank για τα μη εξυπηρετούμενα χρέη, όσο και του νέου πτωχευτικού που θα ρυθμίσει το ιδιωτικό χρέος.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώτρα, Φουρλής, Εθνική και ΟΠΑΠ ασκούν πιέσεις στον Γενικό Δείκτη, με τις απώλειες να ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Πειραιώς, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank, Eurobank, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ, Motor Oil, Μυτιληναίος και ΟΛΠ.

Στον αντίποδα, στηρίξεις βρίσκει η αγορά από τον Σαράντη, τα Ελληνικά Πετρέλαια, την Aegean, την ΕΥΔΑΠ και τον Titan, οι οποίες σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Λάμδα, ΑΔΜΗΕ, Coca Cola και Jumbo. Χωρίς μεταβολή η ΓΕΚ Τέρνα και ο ΟΤΕ.

Αν σου άρεσε κάνε