Συσσώρευση και συναλλακτική «άπνοια»

Συσσώρευση και συναλλακτική «άπνοια»

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 15:08 Δημιουργία 05/10/20, 15:06

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφονται στο χρηματιστηριακό ταμπλό, με την εγχώρια αγορά να αδυνατεί προς το παρόν να διαφύγει από τα επίπεδα των 630 μονάδων.

Ωστόσο, το ΧΑ κατόρθωσε να απορροφήσει τις πιέσεις, που εκδηλώθηκαν νωρίτερα.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,89% στις 631,21 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 12,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,8 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 1,02% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.501,90 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,79% στις 296,69 μονάδες.

Κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι για ακόμη μία φορά η συναλλακτική άπνοια, με τις τράπεζες να παραμένουν το «κλειδί» για την αλλαγή του σκηνικού στη Λεωφόρο Αθηνών.

Παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι ο κλάδος περιμένει τις εξελίξεις μετά και την κατάθεση πρότασης για bad bank της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στο «μέτωπο» των μετοχών τώρα, η ΔΕΗ συνεχίζει με το +3,39%, με τις Εθνική, Σαράντη, Coca Cola, ΟΤΕ, ΟΛΠ, Φουρλή, Μυτιληναίο και ΟΠΑΠ να ακολουθούν με κέρδη άνω του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Jumbo, Motor Oil, Eurobank, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ, ΑΔΜΗΕ, Λάμδα, Alpha Bank, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα και Ελλάκτωρ.

Τα Ελληνικά Πετρέλαια δεν έχουν μεταβολή, ενώ Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή και Titan σημειώνουν ήπια πτώση. Η Aegean εξακολουθεί να δέχεται πιέσεις, σημειώνοντας απώλειες 2,40%.

Αν σου άρεσε κάνε