Επανήλθαν πιέσεις και συναλλακτική άπνοια

Επανήλθαν πιέσεις και συναλλακτική άπνοια

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 12:28 Δημιουργία 16/09/20, 12:26

Στο «κόκκινο» κινείται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τους profit takers να ασκούν πιέσεις στο ταμπλό.

Δύο μόλις 24ωρα κράτησε η ανοδικό αντίδραση στη Λεωφόρο Αθηνών, όπου και τα αρνητικά πρόσημα και η συναλλακτική άπνοια επανήλθαν.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,49% στις 660,47 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στις 800 χιλ. τεμάχια. Απώλειες 0,53% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.585,29 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,89% στις 341,39 μονάδες.

Η αγορά παρακολουθεί τις αποφάσεις της κυβέρνησης στο μέτωπο του περιορισμού της πανδημίας, τη στιγμή που το σενάριο του lockdown μπαίνει και πάλι στο τραπέζι.

Σε επίπεδο μετοχών, οι πιέσεις έρχονται κυρίως από τις Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, Aegean, Motor Oil, ΔΕΗ, Εθνική, Titan και Πειραιώς, οι οποίες καταγράφουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Eurobank, Coca Cola, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος, Jumbo, ΟΤΕ και ΕΥΔΑΠ.

Στον αντίποδα, ο Φουρλής συνεχίζει την πολύ καλή πορεία του σημειώνοντας σήμερα κέρδη 1,50%, με τις ΕΧΑΕ, Λάμδα, Σαράντη και ΕΥΔΑΠ να ακολουθούν με μικρά κέρδη. Χωρίς μεταβολή ο ΟΛΠ και τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Αν σου άρεσε κάνε