Οι τράπεζες και σήμερα στο «τιμόνι»

Οι τράπεζες και σήμερα στο «τιμόνι»

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:33 Δημιουργία 19/08/20, 11:31

Την κίνηση πάνω από τα επίπεδα των 640 μονάδων, τα οποία «έπιασε» χθες, επιβεβαιώνει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά και στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Το ΧΑ εξακολουθεί να βρίσκει στήριξη στις τραπεζικές μετοχές, ωστόσο παράλληλα επιχειρεί να απορροφήσει και τις πιέσεις, που εκδηλώνονται σε αρκετούς τίτλους.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,33% στις 645,89 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,2 εκατ. τεμάχια. Άνοδος 0,29% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.550,09 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,41% στις 339,78 μονάδες.

Τις τελευταίες ημέρες ο τραπεζικός κλάδος κρατά τα ηνία των κερδών, καταγράφοντας ανοδικό ξέσπασμα, το οποίο έχει οδηγήσει όλο και πιο κοντά τον ΓΔ στη ζώνη των 650 μονάδων.

Σε επίπεδο μετοχών, η Εθνική, η Alpha Bank και Πειραιώς ηγούνται του θετικού προσήμου, καθώς καταγράφουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Eurobank, ΕΧΑΕ, ΟΤΕ, Λάμδα, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Μυτιληναίος. Χωρίς μεταβολή ο Ελλάκτωρ.

Στον αντίποδα, πτωτικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean, Φουρλής, ΑΔΜΗΕ, Jumbo, Coca Cola, ΟΛΠ, Σαράντης, Titan, Βιοχάλκο και Ελληνικά Πετρέλαια, χωρίς όμως καμία να κινείται με απώλειες άνω του 1%.

Αν σου άρεσε κάνε