Έντονη μεταβλητότητα στα τρέχοντα επίπεδα

Έντονη μεταβλητότητα στα τρέχοντα επίπεδα

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:25 Δημιουργία 18/08/20, 11:24

Έντονη μεταβλητότητα επικρατεί στη Λεωφόρο Αθηνών στη συνεδρίαση της Τρίτης, με την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά να παραμένει στα τρέχοντα επίπεδα και τον τζίρο να διατηρείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Το ΧΑ δεν δείχνει διάθεση υπέρβασης των τρεχόντων ορίων, τη στιγμή που το τοπίο γύρω από τα κρίσιμα μέτωπα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και του κορονοϊού παραμένει θολό.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,03% στις 636,66 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,1 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,08% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.529,71 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,49% στις 327,58 μονάδες.

Την ίδια στιγμή, το αρνητικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δεν βοηθά την εγχώρια αγορά, ενώ οι επενδυτές επεξεργάζονται τα στοιχεία για την πρόοδο της ανάκαμψης της οικονομίας.

Σε επίπεδο μετοχών, Φουρλής και ΕΧΑΕ σημειώνουν απώλειες της τάξεως του 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος, ΑΔΜΗΕ, Jumbo, Titan, ΔΕΗ, ΟΛΠ, Ελλάκτωρ, Σαράντης, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ και Coca Cola.

Στον αντίποδα, Εθνική, Eurobank και Alpha Bank προσπαθούν να λειτουργήσουν αντίρροπα στην αγορά, καθώς σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, Aegean και Motor Oil. Χωρίς μεταβολή είναι η Λάμδα.

Αν σου άρεσε κάνε