Πλάγια κίνηση σε στενό εύρος διακύμανσης

Πλάγια κίνηση σε στενό εύρος διακύμανσης

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:14 Δημιουργία 17/08/20, 11:13

Σε στενό εύρος διακύμανσης κινείται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Ο ΓΔ κάνει επιφυλακτικά βήματα, με το «βλέμμα» στις εξελίξεις τόσο στο γεωπολιτικό μέτωπο όσο και σε εκείνο του δεύτερου κύματος της πανδημίας κορονοϊού.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,37% στις 636,69 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 1,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στο 1 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,50% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.531,67 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,56% στις 321,93 μονάδες.

Η αγορά επιμένει στην πλάγια κίνηση στην καρδιά του Αυγούστου, μήνας διακοπών και για τους traders.

Οι κινήσεις στην αγορά δείχνουν να έχουν καθαρά τεχνικά χαρακτηριστικά, με τον γενικό δείκτη να παραμένει πάνω από τη στήριξη των 628 μονάδων, η διάσπαση της οποίας ανοίγει το δρόμο προς τις 610 μονάδες.

Οι 643 μονάδες έχουν γίνει κοντινή μας αντίσταση που κατοχύρωση μπορεί να μας φέρει στην κύρια των 657 μονάδων.

Σε επίπεδο μετοχών, της προσπάθειας ανόδου ηγείται η Alpha Bank με το +2,24% που καταγράφει, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Σαράντη, Εθνική, Jumbo, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ και ΑΔΜΗΕ. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Μυτιληναίος, Eurobank, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, ΟΛΠ, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, Φουρλής και Coca Cola.

Στον αντίποδα, οι άνω του 1% πτώση σε ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ και Τέρνα Ενεργειακή συγκρατεί την ανοδική πορεία της αγοράς, όπως και η ήπια πτώση σε Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, Titan, Aegean και Λάμδα.

Αν σου άρεσε κάνε