«Σκαμπανεβάσματα» γύρω από τις 630 μονάδες

«Σκαμπανεβάσματα» γύρω από τις 630 μονάδες

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:00 Δημιουργία 12/08/20, 13:58

«Σκαμπανεβάσματα» γύρω από τα επίπεδα των 630 μονάδων καταγράφονται στη Λεωφόρο Αθηνών, με τον ΓΔ να παλεύει για να διατηρηθεί στο «πράσινο».

Όπως γράφαμε στην έναρξη των συναλλαγών, η αγορά δεν έχει την απαραίτητη δυναμική, έτσι ώστε να απεγκλωβιστεί από τον κλοιό της αβεβαιότητας.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,02% στις 626,54 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 6,4 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,04% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.504,92 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,24% στις 310,64 μονάδες.

Αγορά κι επενδυτές έχουν επικεντρωμένη την προσοχή τους στο ελληνοτουρκικό «μέτωπο», με τους προβολείς τώρα να στρέφονται στο τετ-α-τετ του Νίκου Δένδια με τον Μάικ Πομπέο την Παρασκευή.

Την ίδια ώρα, δε, τα βλέμματα εστιάζονται και στο ζήτημα του κορονοϊού, καθώς η νόσος ακολουθεί αυξητική πορεία στην Ελλάδα, με την κυβέρνηση να προσανατολίζεται στη λήψη και νέων μέτρων ενόψει του 15Αύγουστου, ύστερα από τα τελευταία ρεκόρ μολύνσεων.

Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται και η ανακοίνωση για την τριμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών από τον MSCI. Αν και η πλειονότητα της αγοράς δεν αναμένει οι αλλαγές να έχουν ενδιαφέρον, δεν λείπουν οι εκτιμήσεις ότι μπορεί και να υπάρξει κάποια θετική έκπληξη.

Σε επίπεδο μετοχών, Λάμδα, Εθνική και Πειραιώς προσπαθούν να συντηρήσουν τον γενικό δείκτη σε θετικά εδάφη, με τα άνω του 2% κέρδη που σημειώνουν, με τις Φουρλής, ΔΕΗ, Alpha Bank, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ και Ελλάκτωρ να ακολουθούν με άνοδο ανώτερη του 1%. Ήπια κέρδη σημειώνουν οι Eurobank, Μυτιληναίος, Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια, Titan, Βιοχάλκο και ΓΕΚ Τέρνα.

Στον αντίποδα, το -2,23% της Τέρνα Ενεργειακή "βαραίνει" στο ταμπλό, όπως και οι άνω του 1% απώλειες σε Coca Cola, Jumbo και Σαράντη. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Motor Oil, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ και ΑΔΜΗΕ.

Αν σου άρεσε κάνε