Στις 630 μονάδες χωρίς δυναμική

Στις 630 μονάδες χωρίς δυναμική

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:48 Δημιουργία 12/08/20, 11:47

Προς την ανάκτηση των 630 μονάδων κινείται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Τετάρτης, ωστόσο η δυναμική δεν είναι τόση, ώστε να απεγκλωβιστεί από το «σπιράλ» αβεβαιότητας, όπως αποδεικνύει ο χαμηλός τζίρος.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,53% στις 629,71 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,44% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.512,38 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 2,04% στις 313,09 μονάδες.

Αγορά κι επενδυτές έχουν επικεντρωμένη την προσοχή τους στο ελληνοτουρκικό «μέτωπο», με τους προβολείς τώρα να στρέφονται στο τετ-α-τετ του Νίκου Δένδια με τον Μάικ Πομπέο την Παρασκευή.

Την ίδια ώρα, δε, τα βλέμματα εστιάζονται και στο ζήτημα του κορονοϊού, καθώς η νόσος ακολουθεί αυξητική πορεία στην Ελλάδα, με την κυβέρνηση να προσανατολίζεται στη λήψη και νέων μέτρων ενόψει του 15Αύγουστου, ύστερα από τα τελευταία ρεκόρ μολύνσεων.

Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται και η ανακοίνωση για την τριμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών από τον MSCI. Αν και η πλειονότητα της αγοράς δεν αναμένει οι αλλαγές να έχουν ενδιαφέρον, δεν λείπουν οι εκτιμήσεις ότι μπορεί και να υπάρξει κάποια θετική έκπληξη.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, η Alpha Bank, η Πειραιώς, ο Σαράντης, η Εθνική και η ΔΕΗ ηγούνται της ανόδου με κέρδη που ξεπερνούν το 2%, ενώ εκείνα των ΕΧΑΕ, Eurobank, Φουρλή, Βιοχάλκο και Aegean ξεπερνούν το 1%.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Μυτιληναίος, Λάμδα, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια και ΟΠΑΠ, ενώ στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Titan, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, ΟΛΠ, Τέρνα Ενεργειακή και Jumbo. Η Coca Cola χάνει 1,05%, με τον ΑΔΜΗΕ να μην έχει μεταβολή.

Αν σου άρεσε κάνε