Βαρύ το κλίμα λόγω εθνικών προκλήσεων

Βαρύ το κλίμα λόγω εθνικών προκλήσεων

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:48 Δημιουργία 22/07/20, 11:42

Τα επικίνδυνα παιχνίδια της Άγκυρας, η ένταση στο ελληνοτουρκικό «μέτωπο» οδηγούν την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στο «κόκκινο» στις συναλλαγές της Τετάρτης.

Η τακτική κλιμάκωσης που ακολουθεί η κυβέρνηση Ερντογάν επηρεάζει την τάση στο χρηματιστηριακό ταμπλό, επισκιάζοντας το χθεσινό θετικό κλίμα, στον απόηχο της συμφωνίας - «κλειδί», που επετεύχθη στις Βρυξέλλες.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,35% στις 649,14 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,8 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,41% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.540,28 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,53% στις 338,64 μονάδες.

Την ίδια ώρα, το κλίμα και στα διεθνή χρηματιστήρια είναι βαρύ, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Μάλιστα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν περισσότερους από 1.000 θανάτους από την covid-19 χθες, πρώτη φορά από τις 10 Ιουνίου που η χώρα φτάνει αυτό το απαισιόδοξο στατιστικό.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Coca Cola, ΟΠΑΠ και ΑΔΜΗΕ ασκούν πιέσεις στον γενικό δείκτη καθώς σημειώνουν απώλειες άνω του 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Titan, Μυτιληναίος, Eurobank, Alpha Bank, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean, Πειραιώς, Εθνική και Τέρνα Ενεργειακή.

Στον αντίποδα, ο Σαράντης κερδίζει 2,30%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Motor Oil, Φουρλής, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΛΠ, Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ και Jumbo. Χωρίς μεταβολή ο ΟΤΕ.

Αν σου άρεσε κάνε