Ήπια διόρθωση λόγω profit taking

Ήπια διόρθωση λόγω profit taking

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 12:16 Δημιουργία 16/07/20, 12:15

Ήπια «διόρθωση» καταγράφει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Πέμπτης, εν μέσω ενός profit taking, ύστερα από τη χθεσινή αντίδραση μετά από ένα 8ήμερο πτωτικό σερί.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,52% στις 633,98 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,8 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,69% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.531,84 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,63% στις 335,15 μονάδες.

Την ίδια ώρα, το ΧΑ δέχεται πιέσεις από την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονται τα τελευταία στοιχεία για την πορεία της εξάπλωσης του κορονοϊού, ενώ αναμένουν και την ανακοίνωση των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ αν και η κεντρική τράπεζα δεν αναμένεται να προβεί σε κάποια αλλαγή στην πολιτική της.

Σε επίπεδο μεμονωνένων μετοχών τώρα, Coca Cola και Jumbo σημειώνουν απώλειες 2,32% και 2,06% αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% είναι οι απώλειες σε Σαράντη, ΟΛΠ, Ελλάκτωρ, Eurobank και Πειραιώς. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Motor Oil, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, Titan, Aegean, ΑΔΜΗΕ και ΟΤΕ.

Στον αντίποδα, η Τέρνα Ενεργειακή σημειώνει κέρδη 1,58%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Φουρλής, Λάμδα και Ελληνικά Πετρέλαια. Χωρίς μεταβολή είναι οι Βιοχάλκο, ΕΧΑΕ και ΕΥΔΑΠ.

Αν σου άρεσε κάνε