ΧΑ: Στους πωλητές τα «κλειδιά»

ΧΑ: Στους πωλητές τα «κλειδιά»

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:16 Δημιουργία 12/05/20, 11:14

Το… πάνω χέρι έχουν πάρει οι πωλητές στη συνεδρίαση της Τρίτης, οδηγώντας την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά κάτω από το ψυχολογικό όριο των 600 μονάδων.

Ο τζίρος είναι ισχνός και στις σημερινές συναλλαγές, με τους αγοραστές να παραμένουν σε… αδράνεια, περιμένοντας ένα θετικό σήμα, ώστε να ενεργήσουν.

Οι κινήσεις στο ταμπλό μαρτυρούν μεγάλος μέρος αναδιαρθρώσεων από τα χαρτοφυλάκια, με τη συναλλακτική δραστηριότητα να μειώνεται όλο και περισσότερο, μεταξύ άλλων, και λόγω της παύσης του short selling.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,21% στις 597,57 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 1,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,1 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,15% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.434,64 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,77% στις 306,71 μονάδες.

Η αγορά, σχολιάζουν χρηματιστηριακοί παράγοντες, περιμένει τα νεότερα από τον τουριστικό κλάδο και συγκεκριμένα τα κυβερνητικά μέτρα στήριξής του. Όπως αναφέρει το Xrimaonline.gr στο σημερινό ρεπορτάζ του, το σχετικό σχέδιο έχει ήδη «κλειδώσει» κι αναμένεται να ανακοινωθεί ενδεχομένως και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, σε πρώτη φάση.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, τα πρόσημα είναι μοιρασμένα, με τις Titan, ΟΤΕ, Λάμδα και Σαράντη να σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, Motor Oil, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Aegean και ΓΕΚ Τέρνα. Χωρίς μεταβολή οι ΕΧΑΕ, Ελλάκτωρ και Βιοχάλκο.

Στον αντίποδα, ΟΠΑΠ και Ελληνικά Πετρέλαια δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις σημειώνοντας απώλειες 1,02% αντίστοιχα, με τις Εθνική, Alpha Bank, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ, Φουρλή, Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank, Jumbo, Coca Cola και Πειραιώς να ακολουθούν με ήπια πτώση.

Αν σου άρεσε κάνε