ΧΑ: Με το «βλέμμα» στο Eurogroup

ΧΑ: Με το «βλέμμα» στο Eurogroup

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:43 Δημιουργία 08/05/20, 11:40

Πλώρη για τις 610 μονάδες βάζει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, ωθούμενη από το ιδιαίτερα ευνοϊκό κλίμα που επικρατεί στα διεθνή ταμπλό, με φόντο την επανέναρξη των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,94% στις 608,13 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,5 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,84% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.466,19 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,41% στις 315,04 μονάδες.

Τα «βλέμματα» σήμερα σαφώς και είναι στραμμένα στο Eurogroup, όπου αναμένονται νεότερα για το δίχτυ ασφαλείας που θα υπάρξει στις ευρωπαϊκές οικονομίες.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές τονίζουν ότι είναι πολύ σημαντικό να δοθεί η εικόνα της κοινής δράσης απέναντι στις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, η Aegean συνεχίζει και σήμερα την ανάκαμψή της καταγράφοντας κέρδη 6,44%, με τον Μυτιληναίο να ακολουθεί με το δικό του +4,78%. Άνω του 2% είναι η άνοδος σε Βιοχάλκο, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Eurobank και Πειραιώς και άνω του 1% σε Ελλάκτωρ, Alpha Bank και Λάμδα.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, ΕΧΑΕ, Coca Cola και Jumbo, με τον Φουρλή και τον ΟΛΠ να είναι χωρίς μεταβολή. Ήπια πτωτικά, στον αντίποδα, κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, Motor Oil και Titan, χωρίς όμως καμία να καταγράφει απώλειες άνω του 1%.

Αν σου άρεσε κάνε