«Μάχη» για το οχυρό των 600 μονάδων - Κλειδί το «χαρτί» της Λάμδα

«Μάχη» για το οχυρό των 600 μονάδων - Κλειδί το «χαρτί» της Λάμδα

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:56 Δημιουργία 07/05/20, 14:51

«Μάχη» με τους πωλητές δίνει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά αυτή την ώρα, στοχεύοντας στη διατήρηση των 600 μονάδων.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,14% στις 601,49 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 19,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 10,8 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,39% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.454,41 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,24% στις 314,51 μονάδες.

Η αγορά έχει στραμμένο το βλέμμα στραμμένο από τη μία στις διεθνείς εξελίξεις γύρω από το «μέτωπο» του κορονοϊού κι από την άλλη στην επόμενη μέρα μετά την άρση του lockdown.

Την ίδια ώρα δε το ΧΑ «διαβάζει« και τα αποτελέσματα των εισηγμένων, που ανακοινώνονται.

Παράλληλα, η αγορά παρακολουθεί τα στοιχεία που ανακοινώνονται για την πορεία της οικονομίας, προσπαθώντας να έχει μια καλύτερη εικόνα για το μέγεθος του πλήγματος που υπήρξε από τα μέτρα που ελήφθησαν λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

Πάντως, ύστερα από ένα θετικό ξεκίνημα, οι πιέσεις και η μεταβλητότητα επέστρεψαν στο ταμπλό. Με τη βοήθεια της Λάμδα, η οποία βλέπει να ανοίγει ο δρόμος υλοποίησης μέρος του έργου του Ελληνικού, μετά τη νέα απόρριψη της προσφυγής στο ΣτΕ της Hard Rock, το ΧΑ δείχνει να καταφέρνει να απορροφήσει το -0,86% που κατέγραφε νωρίτερα.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, οι εξελίξεις με το Ελληνικό οδηγούν τη ΓΕΚ Τέρνα και τη Λάμδα στο +6,65% και στο +6,49% αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% είναι και η άνοδος σε ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίο, Φουρλή, Aegean και Ελληνικά Πετρέλαια. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Βιοχάλκο, Eurobank, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ και Alpha Bank.

Στον αντίποδα, η Coca Cola υποχωρεί κατά 2,33%, με τις Motor Oil, Titan και Ελλάκτωρ να την ακολουθούν με απώλειες που ξεπερνούν το 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΤΕ, Jumbo, Σαράντη, Πειραιώς, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ, Εθνική και Τέρνα Ενεργειακή.

Αν σου άρεσε κάνε