ΧΑ: Επιχειρεί ισορροπία στις 600 μονάδες

ΧΑ: Επιχειρεί ισορροπία στις 600 μονάδες

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:49 Δημιουργία 07/05/20, 11:47

Στη ζώνη των 600 μονάδων κινείται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, έχοντας το βλέμμα στραμμένο από τη μία στις διεθνείς εξελίξεις γύρω από το «μέτωπο» του κορονοϊού κι από την άλλη στην επόμενη μέρα μετά την άρση του lockdown.

Την ίδια ώρα δε το ΧΑ «διαβάζει« και τα αποτελέσματα των εισηγμένων, που ανακοινώνονται.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,09% στις 601,24 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,8 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,01% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.459,92 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,54% στις 318,60 μονάδες.

‘Υστερα από τη χθεσινή συνεδρίαση «ασανσέρ», το ΧΑ επιχειρεί σήμερα την ανάκαμψη, με στόχο να μην χάσει το ψυχολογικό όριο των 600 μονάδων.

Την ίδια στιγμή, η αγορά παρακολουθεί τα στοιχεία που ανακοινώνονται για την πορεία της οικονομίας, προσπαθώντας να έχει μια καλύτερη εικόνα για το μέγεθος του πλήγματος που υπήρξε από τα μέτρα που ελήφθησαν λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

Παράλληλα τώρα, στην Ευρώπη το κλίμα είναι επίσης θετικό, εν μέσω πληροφοριών ότι οι επικεφαλής των ομάδων για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Κίνας θα επικοινωνήσουν τηλεφωνικά την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να συζητήσουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην εφαρμογή της Πρώτης Φάσης της εμπορικής συμφωνίας.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, η Alpha Bank και η Eurobank σημειώνουν κέρδη 2,31% και 2,24% αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Βιοχάλκο, Μυτιληναίο, ΕΥΔΑΠ, Εθνική, Aegean, Πειραιώς και Ελληνικά Πετρέλαια. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Φουρλής, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή και Λάμδα.

Στον αντίποδα, ο ΟΛΠ υποχωρεί κατά 1,70%, με τις ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Σαράντη, Jumbo, Titan, Coca Cola και ΕΧΑΕ να δέχονται ήπιες πιέσεις. Χωρίς μεταβολή είναι ο ΑΔΜΗΕ.

Αν σου άρεσε κάνε