«Ασανσέρ» το ΧΑ

«Ασανσέρ» το ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:28 Δημιουργία 06/05/20, 11:23

«Ασανσέρ» θυμίζει η συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς έντονη νευρικότητα και αρκετές εναλλαγές προσήμου στους τίτλους του εμφανίζει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,19% στις 609,25 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,3 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,14% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.479,59 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,36% στις 324,26 μονάδες.

Οι νευρικές κινήσεις οφείλονται στις αναδιαρθρώσεις θέσεων, στις οποίες προχωρούν τα χαρτοφυλάκια, με στόχο την «προστασία» τους από τις επιπτώσεις του κορονοϊού, με το βλέμμα συνάμα και στην άρση του lockdown.

Το ΧΑ «διαβάζει» κι αξιολογεί τις κυβερνητικές δράσεις για το νέο τοπίο, που έχει διαμορφωθεί λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Ωστόσο, η αβεβαιότητα είναι έκδηλη, καθώς το κλειδί της αναδιάταξης της ελληνικής οικονομίας, είναι ο κλάδος του τουρισμού, ο οποίος έχει δεχτεί βαρύτατο πλήγμα.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό το -2,26% του Σαράντη και το -2,10% της Motor Oil ασκούν πιέσεις στον γενικό δείκτη, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε Ελλάκτωρ, ΑΔΜΗΕ και Φουρλής. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Aegean, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, Βιοχάλκο, ΕΧΑΕ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ και Jumbo.

Στον αντίποδα, η Λάμδα ενισχύεται κατά 2,18%, με τη ΔΕΗ και τον Titan να είναι στο +1,10% και στο +1,44% αντίστοιχα. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Alpha Bank, Eurobank, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα και Πειραιώς. Χωρίς μεταβολή η Coca Cola και ο Μυτιληναίος.

Αν σου άρεσε κάνε