Rebound σε ΧΑ κι Ευρώπη

Rebound σε ΧΑ κι Ευρώπη

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:00 Δημιουργία 05/05/20, 10:58

Με κέρδη άνω του 1,5% άνοιξε τη συνεδρίαση της Τρίτης η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, αφότου χθες διολίσθησε προς τη ζώνη των 600 μονάδων.

Το ΧΑ ακολουθεί και σήμερα τα βήματα των ευρωαγορών, με το βλέμμα στην επόμενη μέρα μετά την άρση του lockdown.

Αγορά κι επενδυτές «διαβάζουν» τα κυβερνητικά σχέδια για την αναδιάταξη του οικονομικού «χάρτη», με τον τουρισμό να κρατά τα «κλειδιά».

Εφόσον η συνολική πορεία μέσα στον Μάιο είναι ομαλή, τότε προσφάτως θα επανεξετάσουν θέματα που αφορούν τις αεροπορικές πτήσεις, αλλά και τα πρωτόκολλα που θα σχεδιαστούν για τα ξενοδοχεία και γενικά τα τουριστικά καταλύματα.

Ο τουρισμός είναι σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, ο τομέας - κλειδί για την ελληνική οικονομία, καθώς ο περιορισμός της κάμψης που θα υποστεί η βαριά βιομηχανία της χώρας, θα περιορίσει με τη σειρά του την ύφεση.

Την ίδια ώρα, ανοδικά κινούνται τα περισσότερα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να καταγράφει κέρδη 1,62%.

Πιο αναλυτικά, στη Φραγκφούρτη, ο DAX ενισχύεται πάνω από 1,5%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραφε κέρδη 2%. Ενισχυμένος σχεδόν 2% και ο FTSE MIB στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου, ενώ και στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημείωνε άνοδο 1,62%.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια βρίσκουν στήριγμα στην ανακοίνωση καλύτερων του αναμενομένου αποτελεσμάτων τριμήνου. Η μετοχή της Total SA έκανε άλμα 5,8% αφότου διατήρησε το μέρισμα, παρά την βουτιά στα κέρδη πρώτου τριμήνου, στον απόηχο της διολίσθησης των πετρελαϊκών τιμών. Η ανάκαμψη του αργού έδωσε ώθηση στον ευρωπαϊκό κλάδο πετρελαίου και φυσικού αερίου, εν μέσω προσδοκιών για αύξηση της ζήτησης για καύσιμα.

Αν σου άρεσε κάνε