«Παίζει» άμυνα στο profit taking το ΧΑ

«Παίζει» άμυνα στο profit taking το ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:07 Δημιουργία 29/04/20, 14:03

Έντονη νευρικότητα καταγράφεται στη Λεωφόρο Αθηνών στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά να βγάζει... «άμυνα» απέναντι στο profita taking, που εκδηλώνεται στο ταμπλό.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,28% στις 633,21 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 16,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 16,7 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,34% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.534,07 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,48% στις 355,14 μονάδες.

Τα πρόσημα είναι μοιρασμένα αυτήν την ώρα στο ταμπλό, με πολλούς όμως τίτλους να έχουν καταφέρει να ανατρέψουν την αρνητική εικόνα που είχαν το πρωί και να κινηθούν με σημαντικά κέρδη. Μάλιστα, ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν ο "αδύναμος κρίκος" του ΧΑ, ηγείται και σήμερα της απορρόφησης των πιέσεων από την κατοχύρωση των κερδών που όπως αναμενόταν δεν λείπουν.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, ΑΔΜΗΕ και Σαράντης σημειώνουν απώλειες 2,33% και 2% αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε Λάμδα, Coa Cola, Jumbo και Ελλάκτωρ. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΟΛΠ και Ελληνικά Πετρέλαια, με τη ΔΕΗ να μην έχει πρόσημο.

Στον αντίποδα, ο Φουρλής κερδίζει 3,04%, με την Eurobank να είναι στο +2,40%. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Alpha Bank, Aegean και Πειραιώς, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Titan, Μυτιληναίος, Βιοχαλκο, ΕΥΔΑΠ και Εθνική.

Αν σου άρεσε κάνε