Πάνω από τις 600 μονάδες το ΧΑ με τζίρο περιπτέρου

Πάνω από τις 600 μονάδες το ΧΑ με τζίρο περιπτέρου

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:54 Δημιουργία 23/04/20, 14:42

Πάνω από τα επίπεδα των 600 μονάδων κινείται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Πέμπτης, αλλά με τον τζίρο να παραμένει ισχνός.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό,ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 2,25% στις 608,79 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 22,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 14,4 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 2,53% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.464,87 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 4,96% στις 322,06 μονάδες.

Το κλίμα στη Λεωφόρο Αθηνών άλλαξε μετά τις 12 το μεσημέρι, με έκδηλη την απουσία των πωλητών, στον απόηχο των δηλώσεων της Άγγελας Μέρκελ,η οποία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η Γερμανία να αυξήσει σημαντικά τη συνεισφορά της στον προϋπολογισμό της ΕΕ.

Η αγορά κοιτάζει με μεγάλη προσμονή προς... τις αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών για τα μέτρα αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη.

Αγορές κι επενδυτές ζητούν ένα στοχευμένο κι άμεσο σχέδιο κοινής δράσης από την ΕΕ, αξιολογώντας το χθεσινό δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο η Κομισιόν σχεδιάζει τη λήψη ενός πακέτου 2 τρισ. ευρώ, μεγαλύτερο ακόμη και από την υπόδειξη της ΕΚΤ στο πρόσατο Eurogroup.

Η προσοχή, λοιπόν, είναι αποκλειστικά στραμμένοι στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, καθώς μέχρι στιγμής μόνο οι παρεμβάσεις της ΕΚΤ «παίζουν» στο τραπέζι.

Αν σου άρεσε κάνε