Συγκρατημένη αισιοδοξία στο ΧΑ

Συγκρατημένη αισιοδοξία στο ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:19 Δημιουργία 14/04/20, 11:10

Τα βήματα των διεθνών δεικτών ακολουθεί η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, επιστρέφοντας από τη μίνι ανάπαυλα των προηγούμενων ημερών.

Στη Λεωφόρο Αθηνών επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την υποχώρηση, που σημειώνει η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, με τις συζητήσεις τώρα να επικεντρώνονται στην επόμενη μέρα και συγκεκριμένα στο σχέδιο της σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα και στη στήριξη της οικονομίας και των κλάδων, που επλήγησαν από την πρωτοφανή υγειονομική κρίση.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,49% στις 610,26 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 6,73 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,67% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.494,11 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,80% στις 368,31 μονάδες.

Αυτό που αξίζει, πάντως, να επισημανθεί είναι ότι αγορά και επενδυτές δεν έχουν πειστεί από τις αποφάσεις της πρόσφατης τηλεδιάσκεψης του Eurogroup, εκτιμώντας ότι τα μέτρα των 540 δισ. ευρώ δεν αρκούν, για να αντιμετωπιστούν οι τραγικές οικονομικές επιπτώσεις από την επέλαση της νόσου.

Περιμένουν, λοιπόν, να δουν μία πιο δυναμική «απάντηση» μελλοντικά, προσβλέποντας σε γεφύρωση του χάσματος των διαφορών των Ευρωπαίων.

Σε τεχνική βάση τώρα, ο Γενικός Δείκτης σταμάτησε με μεγάλη ακρίβεια πάνω στον εκθετικό κινητό μέσο των 30 ημερών κοντά στις 630 μονάδες. Η αποφόρτιση της ανόδου ενδεχομένως να λάβει χώρα έως τις 580 μονάδες, επίπεδο το οποίο μπορεί να θεωρηθεί ως το πρώτο οχυρό στήριξης της αγοράς μετά την συσσώρευση που προηγήθηκε σε αυτές τις ζώνες τιμών.

Σε επίπεδο μετοχών, το +4,44% της Aegean, αλλά και το +3,70% της Βιοχάλκο και το +3,57% της Coca Cola λειτουργούν υποστηρικτικά, με τις Φουρλής, ΕΧΑΕ, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, Πειραιώς, ΟΛΠ και Alpha Bank να ακολουθούν με κέρδη που ξεπερνούν το 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, ΑΔΜΗΕ, Εθνική και Λάμδα.

Στον αντίποδα, ΟΤΕ, Motor Oil και Jumbo δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, καθώς σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, Σαράντης, ΟΠΑΠ και Eurobank. Χωρίς μεταβολή ο Titan.

Αν σου άρεσε κάνε