ΧΑ: Συντηρεί τα κέρδη με υπεραπόδοση στις τράπεζες

ΧΑ: Συντηρεί τα κέρδη με υπεραπόδοση στις τράπεζες

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:40 Δημιουργία 09/04/20, 14:29

Στη νέα τηλεδιάσκεψη του Eurogroup μετά το ναυάγιο της περασμένης Τρίτης έχει στραμμένο το βλέμμα της η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, η οποία αυτή την ώρα συντηρεί τα κέρδη, εξακολουθώντας να βρίσκει στηρίξεις στον τραπεζικό κλάδο, ύστερα από την απόφαση της ΕΚΤ για το waiver.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,95% στις 614,88 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 29,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 24 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 1,23% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.500,26 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,91% στις 368,92 μονάδες.

Μετά από το άκαρπο Eurogroup της Τρίτης, οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Οικονομικών θα συνεχίσουν σήμερα για την αναζήτηση ενός πακέτου, αποδεκτού από όλους, που θα στηρίξει τις οικονομίες της Ευρωζώνης. Και μπορεί οι διαφορές να είναι ακόμη μεγάλες μεταξύ του Βορρά και του Νότου, εντούτοις οι προσδοκίες έχουν καλλιεργηθεί, δεδομένης και της προειδοποίησης της ΕΚΤ ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ευρώπης είναι τεράστιες και με κάποιον τρόπο πρέπει να καλυφθούν.

Σε τεχνική βάση τώρα, το ΧΑ δείχνει να επιβεβαιώνει το αισιόδοξο σενάριο που θέλει τον Γενικό Δείκτη να εκτονώνει την κίνηση του στις 650 μονάδες, επίπεδο το οποίο ταυτίζεται με το 38,2% της κίνησης που έχει μεσολαβήσει μεταξύ υψηλού και χαμηλού έτους. Σε αυτό συναινούν και οι ταλαντωτές οι οποίοι βρίσκονται σε ζώνες υποτιμητικής υπερβολής σε εβδομαδιαία βάση, σύμφωνα με τους τεχνικούς αναλυτές.

Σε επίπεδο μετοχών, Βιοχάλκο και Φουρλής σημειώνουν κέρδη 4,67% και 4,52% αντίστοιχα, με την Coca Cola και τον ΟΤΕ να είναι στο +3,12% και +2,09% αντίστοιχα. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank, Σαράντης και Εθνική, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Aegean, Motor Oil< ΑΔΜΗΕ, Λάμδα, ΕΧΑΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ και Jumbo.

Στον αντίποδα, μικρές απώλειες σημειώνουν οι Titan, ΟΛΠ και Μυτιληναίος, με τη ΔΕΗ να είναι στο -1%. Χωρίς μεταβολή, αλλά με αρκετή νευρικότητα η Eurobank.

Αν σου άρεσε κάνε