ΧΑ: Τράπεζες κι Ελλάκτωρ δίνουν τον τόνο

ΧΑ: Τράπεζες κι Ελλάκτωρ δίνουν τον τόνο

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:07 Δημιουργία 08/04/20, 13:57

Να απορροφήσει τις πιέσεις, που καταγράφονται σε επιλεγμένου τίτλους, επιχειρεί η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά την Τετάρτη, με τη βοήθεια του Ελλάκτωρα και των τραπεζών.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,86% στις 612,93 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 32,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 35,3 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,45% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.498,24 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 3,28% στις 366,23 μονάδες.

Οι εισαγόμενες πιέσεις είναι έκδηλες στο χρηματιστηριακό ταμπλό, στη σκιά του ναυαγίου του Eurogroup, το οποίο αναμένεται να πιάσει ξανά το νήμα των διαπραγματεύσεων αύριο, Πέμπτη.

Οι αναλυτές περιμένουν κάποιο είδος συμβιβασμού όσον αφορά το πακέτο μέτρων κατά της πανδημίας του κοροναϊού, την ώρα που οι πληροφορίες κάνουν λόγο για στρατόπεδα εντός της ΕΕ με το κορωνο-ομόλογο να έχει ανάψει φωτιές και την ΕΚΤ να προειδοποιεί για ύφεση 10% στην Ευρωζώνη, ζητώντας δέσμη 1,5 τρισ. ευρώ.

Πάντως,μέχρι τώρα η Ελλάδα έχει κερδίσει σημαντικά οφέλη (waiver, ένταξη στο πρόγραμμα αγοράς τίτλων κλπ), ιδίως από τις ενέργειες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, γεγονός αυτό δίνει σημαντική ώθηση στον τραπεζικό κλάδο, που καταγράφει rebound σήμερα.

Στο ταμπλό ξεχωρίζει το +13,33% του Ελλάκτωρα, με τη Βιοχάλκο να είναι στο +4,44% και τις Eurobank, Motor Oil και Alpha Bank να ακολουθούν με άνοδο ανώτερη του 3%. Άνω του 2% είναι τα κέρδη σε Πειραιώς, Εθνική, Σαράντης και Λάμδα, ενώ άνω του 1% σε ΓΕΚ Τέρνα, Φουρλή, Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή, Aegean και ΟΤΕ.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΧΑΕ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ και Μυτιληναίος, ενώ στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΛΠ, ΟΠΑΠ και ΕΥΔΑΠ. Jumbo και Titan σημειώνουν απώλειες 1,84% και 1,74% αντίστοιχα, ενώ η Coca Cola έχει περιορίσει τις απώλειες της στο 2,15%.

Αν σου άρεσε κάνε