ΧΑ: Θετικό πρόσημο κόντρα στις τραπεζικές πιέσεις

ΧΑ: Θετικό πρόσημο κόντρα στις τραπεζικές πιέσεις

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:28 Δημιουργία 04/03/20, 14:21

Η μεταβλητότητα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης στη Λεωφόρο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη, πάντως, να διατηρεί το θετικό πρόσημο, κόντρα στις έντονες τραπεζικές πιέσεις.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,47% στις 769,92 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 49,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 22,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,16% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.947,65 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,19% στις 632,19 μονάδες.

Η αγορά βρίσκει στήριξη σε επιλεγμένες μετοχές, όπου καταγράφονται ανοδικές τάσεις, ενώ στον τραπεζικό κλάδο σημειώνεται ένα τόξο διακύμανσης από το -2,27% έως και το +2,86%.

Το ΧΑ σήμερα προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις ανησυχίες για τις επιπτώσεις των μέτρων έναντι του κοροναϊού στην οικονομία και στην προοπτική η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να παρέμβει και να στηρίξει τη δραστηριότητα.

Χρηματιστηριακοί κύκλοι εκτιμούν στο πλαίσιο αυτό ότι η μεταβλητότητα θα είναι παρούσα στο ταμπλό μέχρι να αξιολογηθεί επαρκώς ο οικονομικός αντίκτυπος του κοροναϊού, οπότε και να στηθούν οι επενδυτικές στρατηγικές.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΓΕΚ Τέρνα ενισχύεται κατά 4,29%, με τον ΟΛΠ να είναι στο +3,08%, ενώ ΔΕΗ, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή και Σαράντης σημειώνουν άνοδο που ξεπερνά το 2%. Άνω του +1% κινούνται οι Φουρλής, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ και Μυτιληναίος, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΧΑΕ, Βιοχαλκο και Jumbo.

Στον αντίποδα, η Alpha Bank υποχωρεί κατά 2,34%, με την Εθνική να χάνει 1,24%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, Λάμδα, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, Coca Cola, Eurobank, Aegean, ΟΤΕ και Ελληνικά Πετρέλαια. Χωρίς μεταβολή ο Titan.

Αν σου άρεσε κάνε