ΧΑ: Παίζουν «άμυνα» οι αγοραστές

ΧΑ: Παίζουν «άμυνα» οι αγοραστές

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:27 Δημιουργία 04/03/20, 11:21

Να πάρουν τον έλεγχο στα χέρια τους επιχειρούν οι αγοραστές στη συνεδρίαση της Τετάρτης, η οποία στο ξεκίνημα χαρακτηρίστηκε από επιλεκτικές ρευστοποιήσεις κερδών.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,60% στις 770,94 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 9,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 6,5 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,62% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.956,77 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,02% στις 646,35 μονάδες.

Η αγορά προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις ανησυχίες για τις επιπτώσεις των μέτρων έναντι του κοροναϊού στην οικονομία και στην προοπτική η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να παρέμβει και να στηρίξει τη δραστηριότητα.

Χρηματιστηριακοί κύκλοι εκτιμούν στο πλαίσιο αυτό ότι η μεταβλητότητα θα είναι παρούσα στο ταμπλό μέχρι να αξιολογηθεί επαρκώς ο οικονομικός αντίκτυπος του κοροναϊού, οπότε και να στηθούν οι επενδυτικές στρατηγικές.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, Eurobank και Σαράντης ενισχύονται κατά 2,83% και 2,20% αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% είναι τα κέρδη σε Φουρλής, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ , Πειραιώς και Motor Oil. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank, Titan, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ, Coca Cola, Aegean και ΟΤΕ.

Στον αντίποδα, ο Ελλάκτωρ σημειώνει απώλειες 3,44%, ενώ Λάμδα και Βιοχάλκο ελέγχουν τις απώλειες τους κάτω από το 1%. Χωρίς μεταβολή η Jumbo.

Αν σου άρεσε κάνε