«Έχασε» και τις 800 μονάδες το ΧΑ

«Έχασε» και τις 800 μονάδες το ΧΑ

«Έχασε» και τις 800 μονάδες η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, στη «σκιά» του νέου κοροναϊού, που ήδη έχει εμφανιστεί και στην Ελλάδα, με τρία μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 2,02% στις 794,97 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 48,33 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 18,5 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 2,12% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.009,75 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 2,56% στις 669,59 μονάδες.

Την ίδια στιγμή, «βαρύ» είναι το κλίμα και στις διεθνείς αγορές.

Σύμφωνα με αναλυτές, τόσο στην ΕΚΤ όσο και στη Fed υπάρχει πλέον βεβαιότητα για την σοβαρότητα των οικονομικών συνεπειών της επέκτασης του κοροναϊού, με τις συσκέψεις να είναι συνεχείς, προκειμένου να υπάρξει σχέδιο παρέμβασης.

Σημειώνεται πως οι απώλειες στο ΧΑ από την αρχή του Φεβρουαρίου φτάνουν το 11%, ενώ από τις 24 Ιανουαρίου, όταν και άρχισε να γίνεται γνωστός ο νέος ιός από την Κίνα, οι απώλειες φτάνουν το 15%.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, Σαράντης και ΓΕΚ Τέρνα σημειώνουν απώλειες 4,80% και 4,70% αντίστοιχα, ενώ άνω του 3% είναι οι απώλειες σε ΑΔΜΗΕ, Aegean, Εθνική, Πειραιώς, ΕΧΑΕ, Ελλάκτωρ, Λάμδα, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Eurobank, ΕΥΔΑΠ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Οι απώλειες σε Alpha Bank, ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Φουρλής και Βιοχάλκο, ενώ άνω του 1% σε Jumbo, Coca Cola, Titan, ΟΛΠ και Τέρνα Ενεργειακή. Μόνο η Motor Oil κινείται θετικά, στο +0,89%.

Αν σου άρεσε κάνε