Πάνω-κάτω το ΧΑ με το «βλέμμα» στον κοροναϊό

Πάνω-κάτω το ΧΑ με το «βλέμμα» στον κοροναϊό

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:12 Δημιουργία 25/02/20, 14:07

Στο «πράσινο» έχει γυρίσει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, η οποία παρουσιάζει εντονότατες μεταβολές την Τρίτη, αφότου χθες δέχτηκε ισχυρό σφυροκόπημα, σφοδρό sell off.

Αγορά και επενδυτές παρακολουθούν όλες τις εξελίξεις γύρω από το μέτωπο του κοροναϊού, τη στιγμή που στην Ιταλία τα κρούσματα αυξάνονται, έχοντας εξαπλωθεί σε Φλωρεντία και Σικελία.

Την ίδια ώρα, το ευρωπαϊκό κλίμα παραμένει εύθραυστο και έρμαιο των πληροφοριών για την πορεία της επιδημίας.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,39% στις 829,71 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 58 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 35 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,53% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.105,49 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 3,47% στις 705,65 μονάδες.

Η μεταβλητότητα που καταγράφεται σήμερα στο ταμπλό, προκαλεί ίλιγγο, με χρηματιστηριακούς αναλυτές να τονίζουν ότι η αγορά «χρωστάει» μία αντίδραση, έστω κι αν αυτή έχει τεχνικά χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι στο τριήμερο της πτώσης που προηγήθηκε, η κεφαλαιοποίηση του ΧΑ βρέθηκε στα 56,6 δισ. ευρώ, από τα 62,3 δισ. ευρώ που ήταν στο κλείσιμο της 19ης Φεβρουαρίου, δηλαδή έχασε 5,7 δισ. ευρώ, με τα περισσότερα στη χθεσινή συνεδρίαση.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, η Jumbo, από το -1,99% νωρίτερα, είναι τώρα στο +6,86%, με την Εθνική στο +4,34% και τις Πειραιώς, Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα και ΔΕΗ με άνοδο ανώτερη του 3%. Κέρδη που ξεπερνούν το 2% σημειώνουν οι ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ και Alpha Bank, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Βιοχάλκο, Λάμδα και Ελληνικά Πετρέλαια.Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, Titan, Aegean και Φουρλής, ενώ στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Coca Cola, Ελλάκτωρ και Σαράντης. Απώλειες 1,7% σημειώνουν οι Motor Oil και ΟΛΠ.

Αν σου άρεσε κάνε