«Κατρακυλά» το ΧΑ σε... αχαρτογράφητα ύδατα

«Κατρακυλά» το ΧΑ σε... αχαρτογράφητα ύδατα

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:48 Δημιουργία 24/02/20, 11:35

«Κατρακυλά» η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στο ξεκίνημα της εβδομάδας, τη στιγμή που τα διεθνή χρηματιστήρια κινούνται στο «βαθύ κόκκινο», ενώ οι επενδυτικές ανησυχίες για τις επιπτώσεις του κοροναϊού στην παγκόσμια οικονομία ολοένα κι εντείνονται.

Η αγορά διολισθαίνει στα επίπεδα των 860 μονάδων, την ώρα που τα κρούσματα στη γειτονική Ιταλία αυξάνονται.

Στο πλαίσιο αυτό, ο FTSE MIB στο Μιλάνο άνοιξε με πτώση 4%, ενώ νωρίτερα στο «βαθύ κόκκινο» κινήθηκαν οι ασιατικοί δείκτες, με τη Νότια Κορέα να ηγείται των απωλειών.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες άνω του 4%, ευρισκόμενος κάτω από τις 855 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα σχεδόν 20 εκατ. ευρώ. Πτώση 3,74% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.156,38 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 5,10% στις 726,95 μονάδες.

Σε τεχνικό επίπεδο τώρα, ο Γενικός Δείκτης έσπασε με χαρακτηριστική ευκολία τη ζώνη των 885 μονάδων, επίπεδο που ήταν και το μηνιαίο επίπεδο στήριξη. Παράλληλα έχασε και τις 861 μονάδες, μπαίνοντας σε αχαρτογράφητα ύδατα.

Στις μετοχές, οι απώλειες σε Aegean, Πειραιώς, ΔΕΗ και Ελλάκτωρ ξεπερνούν το 6%, ενώ άνω του 5% είναι η πτώση σε ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank και Alpha Bank, με τις δύο τελευταίες μάλιστα να έχουν βρεθεί ακόμη και στο -10%. Οι απώλειες σε Jumbo, Εθνική, Μυτιληναίο και Λάμδα ξεπερνούν το 4% και εκείνες σε ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, ΕΧΑΕ, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ, Σαράντη και Coca Cola το 3%.

Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχαλκο, Motor Oil και ΟΤΕ σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 2%, με τον Φουρλή να είναι στο -1,61% και τον Titan στο -0,46%.

Αν σου άρεσε κάνε