Η αγορά καλωσορίζει τις ενέργειες του ΥΠΟΙΚ για τα «κόκκινα» δάνεια

Η αγορά καλωσορίζει τις ενέργειες του ΥΠΟΙΚ για τα «κόκκινα» δάνεια

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:38 Δημιουργία 14/02/20, 14:34

Πάνω από τις 920 μονάδες κινείται αυτή την ώρα η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, η οποία λαμβάνει ώθηση από αρκετούς δεικτοβαρείς τίτλους, αλλά και από τις στοχευμένες κινήσεις του ΥΠΟΙΚ στο καυτό «μέτωπο» των «κόκκινων» δανείων.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,37% στις 923,66 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 23 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,44% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.326,26 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,53% στις 831,75 μονάδες.

Η αγορά έχει δείξει εδώ και πάρα πολλούς μήνες ότι θέλει ριζικές λύσεις στο μέτωπο της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων των τραπεζών, συνεπώς φαίνεται να καλωσορίζει σήμερα τις ενέργειες του ΥΠΟΙΚ.

Την ίδια ώρα, βέβαια, θετικά επιδρά η συνολική εικόνα στην εγχώρια αγορά ομολόγων κατά την τρέχουσα εβδομάδα. Ο 10ετής τίτλος σημείωσε ιστορικό ρεκόρ, υποχωρώντας κάτω από το 1% και σε ανάλογα επίπεδα με αυτά της Ιταλίας, γεγονός που μεταξύ άλλων ενισχύει τα σενάρια της ένταξης της χώρας στο QE της ΕΚΤ, με φόντο δε και το σχετικό «σήμα» της Κριστίν Λαγκάρντ.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, ο ΑΔΜΗΕ σημειώνει κέρδη 2,69%, με τις Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ και Πειραιώς να ακολουθούν με άνοδο άνω του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Βιοχάλκο, Coca Cola, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, Εθνική, Φουρλής, Alpha Bank, Μυτιληναίος, Σαράντης, Eurobank, Titan, Τέρνα Ενεργειακή και Λάμδα.

Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι Aegean, Jumbo, Motor Oil, ΟΛΠ, ΟΤΕ και Ελληνικά Πετρέλαια, χωρίς όμως καμία να κινείται πάνω από το -1%, ενώ χωρίς μεταβολή είναι η ΕΧΑΕ και ο ΟΠΑΠ.

Αν σου άρεσε κάνε