«Όπισθεν» τράβηξε το ΧΑ

«Όπισθεν» τράβηξε το ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:58 Δημιουργία 03/02/20, 11:51

Οπισθοχώρηση… στα επίπεδα των 900 μονάδων κάνει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας.

Μία ώρα μετά την έναρξη των συναλλαγών της Δευτέρας, η νευρικότητα έγινε εντονότερη στο ταμπλό, ενώ οι απώλειες διευρύνθηκαν, με τον ΓΔ να «κατρακυλά» σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα.

Το ΧΑ δέχεται εισαγόμενες πιέσεις λόγω των έντονων ανησυχιών για την πορεία της φονικής επιδημίας του κοροναϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα τη Δευτέρα οι κινεζικές αγορές σημείωσαν «βουτιά» άνω του 9% ενώ 2.600 μετοχές βρέθηκαν σε limit down. Ωστόσο, τη «σκυτάλη» δεν πήραν οι ευρωαγορές, οι οποίες καταγράφουν κέρδη κόντρα στο Brexit και στον κοροναϊό.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,93% στις 902,45 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 17,03 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,7 εκατ. τεμάχια.

Πτώση 0,80% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.266,94 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 2,01% στις 823,66 μονάδες.

Χρηματιστηριακοί κύκλοι «διαβάζοντας» τις εξελίξεις γύρω από το μέτωπο του κοροναϊού, όσο και τις εκτιμήσεις ειδικών που κάνουν λόγο για έξαρση του ιού τις επόμενες ημέρες, τονίζουν πως η επενδυτική κοινότητα έχει στραμμένο το βλέμμα στα νεότερα σχετικά με την επιδημία και στις επιπτώσεις της στην παγκόσμια οικονομία.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, Eurobank και Πειραιώς σημειώνουν απώλειες 2,94% και 2,17% αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, Σαράντης, Aegean και Εθνική. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Λάμδα, Coca Cola, Titan, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ, Βιοχαλκο και Ελληνικά Πετρέλαια.

Στον αντίποδα, ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΤΕ, ΟΛΠ, Motor Oil, Jumbo, ΟΠΑΠ και Φουρλής, χωρίς καμία όμως να κινείται πάνω από το +1%, με την ΕΥΔΑΠ να μην έχει μεταβολή.

Αν σου άρεσε κάνε