Συνεχίζει με χαμηλή ταχύτητα το ΧΑ

Συνεχίζει με χαμηλή ταχύτητα το ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:23 Δημιουργία 15/01/20, 14:21

Επιμένει να μην ανεβάζει στροφές η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, η οποία ωστόσο εξακολουθεί να κινείται στο «πράσινο».

Πάντως, οι πιέσεις που εκδηλώνονται σε επιλεγμένους τίτλους στο ταμπλό, είναι το βασικό χαρακτηριστικό της συνεδρίασης και ο λόγος που η εικόνα είναι άτονη στη Λεωφόρο Αθηνών.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,41% στις 927,4 5 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 26,56 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 12 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,73% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.319,13 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,66% στις 865,24 μονάδες.

Το ΧΑ κοιτάζει τόσο στο εσωτερικό όσο στο διεθνές «μέτωπο». Εγχώρια «υποδέχεται» τα καλά νέα από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019, το οποίο ξεπέρασε τον στόχο κατά 560 εκατ. ευρώ στα 4,96 δις. ευρώ. Παράλληλα, βέβαια, περιμένει και τα αποτέλεσμα του roadshow στα γραφεία της JP Morgan στο Λονδίνο, όπου βρίσκονται και οι συστημικές τράπεζες το τελευταίο διήμερο. Στο συνέδριο συμμετέχουν υψηλόβαθμα στελέχη των διοικήσεων κορυφαίων εταιρειών και τραπεζών από την Ελλάδα, τη Ρωσία, την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσοχή, την ίδια στιγμή, επικεντρώνεται και στο πολιτικό πεδίου, όπου καταγράφεται έντονη κινητικότητα για τον νέο ΠτΔ και τον εκλογικό νόμο.

Επιστρέφοντας τώρα, στο ταμπλό τώρα, η Alpha Bank, η Eurobank, η Coca Cola, η Εθνική και η Βιοχαλκο σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς, ΕΧΑΕ, Σαράντης, ΑΔΜΗΕ, Aegean και Μυτιληναίος.

Στον αντίποδα, ο ΟΤΕ παραμένει στο -1,08%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΔΕΗ, Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ χωρίς μεταβολή είναι οι Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ, Φουρλής και Titan.

Αν σου άρεσε κάνε