Profit taking και προσεχτικές κινήσεις στο ΧΑ

Profit taking και προσεχτικές κινήσεις στο ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 12:04 Δημιουργία 10/01/20, 12:02

Το profit taking είναι το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης στο χρηματιστηριακό ταμπλό, όπου παράλληλα καταγράφονται ήπιες ανοδικές τάσεις αλλά και νευρικότητα.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,37% στις 929,71 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,2 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,64% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.322,77 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,81% στις 869,19 μονάδες.

Αν και το κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια είναι θετικό, εν μέσω αποκλιμάκωσης της έντασης στο γεωπολιτικό «μέτωπο» και στο εσωτερικό πεδίο υπάρχουν οι απαραίτητοι καταλύτες, εντούτοις στη Λεωφόρο Αθηνών οι κινήσεις είναι ιδιαίτερα προσεχτικές, γεγονός που κόβει τη φόρα στον ΓΔ.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Επιτροπής της Κεφαλαιαγοράς, οι θέσεις short παρουσιάζονται μειωμένες.

Ειδικότερα, το Marshall μείωσε τη θέση του κάτω από το όριο του 0,50%, από 0,56%, που κατείχε στην Εθνική, ενώ και το Oceanwood μείωσε την ανοιχτή θέση του στην τράπεζα στο 1,44%, από 1,61% προηγουμένως. Το Lansdowne, μείωσε, επίσης, τη short θέση του στην Eurobank, στο 0,98%, από 1,02% αντίστοιχα.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, η Aegean δείχνει ισχυρή να οδηγήσει την ανοδική πορεία της αγοράς, αφού καταγράφει κέρδη 2,24%, ενώ άνω του 1% είναι τα κέρδη σε ΟΠΑΠ, Eurobank, Coca Cola, Πειραιώς και Ελλάκτωρ. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Εθνική, Μυτιληναίος, Φουρλής, Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank, Jumbo, Motor Oil και Βιοχαλκο.

Στον αντίποδα, ο Titan υποχωρεί κατά 1,13%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, Σαράντης και ΕΥΔΑΠ. Χωρίς μεταβολή ο ΑΔΜΗΕ, ο ΟΛΠ και η ΕΧΑΕ.

Αν σου άρεσε κάνε