ΧΑ: Στοίχημα η διατήρηση της επαφής με τις 900 μονάδες

ΧΑ: Στοίχημα η διατήρηση της επαφής με τις 900 μονάδες

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:23 Δημιουργία 20/12/19, 11:19

Ήπια πτωτικά στις 900 μονάδες κινείται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, με τους long να δείχνουν επιφυλακτικοί ως προς τη διατήρηση αυτού του κρίσιμου επιπέδου, καθώς απουσιάζει ένας ισχυρός καταλύτης στήριξης.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,20% στις 900,08 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 1,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,2 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,21% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.258,03 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,19% στις 860,04 μονάδες.

Η σημερινή συνεδρίαση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για το ΧΑ, καθώς λήγουν παράγωγα. Από Δευτέρα δε η αγορά θα εισέλθει στην καρδιά της εορταστικής περιόδου.

Το στοίχημα σήμερα για την αγορά είναι να κρατήσει την επαφή με τις 900 μονάδες και να μην επιτρέψει στους πωλητές να την οδηγήσουν και πάλι στο «κόκκινο».

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, η Λάμδα δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις, καταγράφοντας απώλειες 1,25%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Titan, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Βιοχαλκο, Aegean, Σαράντης, Εθνική, Motor Oil, Cebergy, Φουρλής, ΟΤΕ, ΕΧΑΕ και ΑΔΜΗΕ.

Στον αντίποδα, ο Μυτιληναίος, η Eurobank, ο Ελλάκτωρ, η Τέρνα Ενεργειακή, η Jumbo και η ΔΕΗ κινούνται σε θετικά εδάφη, χωρίς όμως καμία να μπορεί να κάνει τη διαφορά και να κινηθεί πάνω από το +1%, ενώ χωρίς μεταβολή είναι οι ΟΛΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια και Coca Cola.

Αν σου άρεσε κάνε