ΧΑ: Νευρικές κινήσεις με το βλέμμα στις 900 μονάδες

ΧΑ: Νευρικές κινήσεις με το βλέμμα στις 900 μονάδες

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:59 Δημιουργία 18/12/19, 11:42

Έντονη νευρικότητα επικρατεί στη Λεωφόρο Αθηνών, αν και η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά «κοιτάζει» προς τις 900 μονάδες.

Δεικτοβαρείς τίτλοι αποτελούν στήριγμα, εντούτοις η πτώση της της πλειονότητας των μετοχών ασκεί πιέσεις.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,19% στις 896,17 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8,47 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,19% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.249,51 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,27% στις 857,45 μονάδες.

Η αγορά βρίσκεται σε επαφή με το δύσκολο κι απαιτητικό επίπεδο των 900 μονάδων, με τα πρόσημα να είναι μοιρασμένα.

Την ίδια ώρα, έντονη κινητικότητα καταγράφεται σε επίπεδο εισηγμένων, με τον ενεργειακό κλάδο να βρίσκεται στο επίκεντρο. Εκτός από το πρωτοφανές ενδιαφέρον της αγοράς για το επιχειρησιακό πλάνο της ΔΕΗ, τα Ελληνικά Πετρέλαια φαίνεται ότι ενδιαφέρονται για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, ενώ η ΑΜΚ της Λάμδα ανοίγει το δρόμο ώστε να ξεκινήσουν, το συντομότερο δυνατόν οι κατασκευαστικές εργασίες, στην έκταση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, ο ΑΔΜΗΕ συνεχίζει έντονα ανοδικά και σήμερα, καταγράφοντας κέρδη 4,24%, με τη Λάμδα και την Coca Cola να σημειώνουν άνοδο 1,08%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Εθνική, ΕΧΑΕ, Πειραιώς, Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια, Eurobank, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank, Ελλάκτωρ και ΟΤΕ.

Στον αντίποδα, η Aegean υποχωρεί κατά 1,44%, ενώ ελεγχόμενες είναι οι απώλειες σε Jumbo, Titan, Cenergy, ΟΠΑΠ, Βιοχαλκο, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, Φουρλής και Μυτιληναίος. Χωρίς μεταβολή ο ΟΛΠ.

Αν σου άρεσε κάνε