Επιφυλακτικές και επιλεκτικές κινήσεις στο ΧΑ

Επιφυλακτικές και επιλεκτικές κινήσεις στο ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:21 Δημιουργία 17/12/19, 11:18

Να αντιδράσει μετά τη χθεσινή ισχυρή διόρθωση επιχειρεί η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Τρίτης.

Στο ταμπλό καταγράφονται επιλεκτικές και επιφυλακτικές κινήσεις από τους αγοραστές.

Η αγορά, πάντως, παραμένει κάτω από τα επίπεδα των 890 μονάδων, ενώ ισχνή είναι η άνοδος του τραπεζικού δείκτη.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,48% στις 885,06 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,1 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,36% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.228,08 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,36% στις 858,27 μονάδες.

Χρηματιστηριακοί κύκλοι εκτιμούν πως το στοίχημα της υπέρβασης των 900 μονάδων είναι απαιτητικό, ειδικά έως το τέλος του τρέχοντος έτους, καθώς κατά το διάστημα αυτό σημειώνονται παραδοσιακά αναδιαρθρώσεις δανείων.

Η αγορά σήμερα, Τρίτη έχει το «βλέμμα» στραμμένο στη Φρανκφούρτη και στα μηνύματα που θα εκπέμψει η Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη συνάντησή της με τον Κυριάκου Μητσοτάκη για το επίμαχο ζήτημα της μείωσης των πλεονασμάτων.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, ο Titan ξεχωρίζει αυτήν την ώρα με το +2,20% που σημειώνει, ενώ Λάμδα, Aegean και ΔΕΗ σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Πειραιώς, Φουρλής, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, Motor Oil, Βιοχάλκο, Εθνική, Σαράντης, Alpha Bank, Eurobank και Τέρνα Ενεργειακή.

Στον αντίποδα, τα Ελληνικά Πετρέλαια σημειώνουν απώλειες 1,07%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Ελλάλτωρ, Jumbo, Cenergy, Coca Cola και ΕΧΑΕ. Χωρίς μεταβολή ο ΟΛΠ και ο ΑΔΜΗΕ.

Αν σου άρεσε κάνε