Ατονία στη Λεωφόρο Αθηνών με τζίρο περιπτέρου

Ατονία στη Λεωφόρο Αθηνών με τζίρο περιπτέρου

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:33 Δημιουργία 12/11/19, 11:31

Ατονία… επικρατεί στη Λεωφόρο Αθηνών την Τρίτη, με την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά να κινείται στο «πράσινο», με τον τζίρο όμως να παραμένει εγκλωβισμένος σε χαμηλά επίπεδα.

Μετά τη διήμερη πτώση, ο ΓΔ επιχειρεί την ανάκαμψη, ωστόσο δεν δείχνει πρόθεση για επανακατάληψη των 860 μονάδων.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,29% στις 858,44 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στις 800 χιλ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,31% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.131,26 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,13% στις 828,65 μονάδες.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, περιμένοντας να δουν στην πράξη κινήσεις στον τραπεζικό κλάδο, στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχεδίου «Ηρακλής» για τα NPLs.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, Alpha Bank, Ελλάκτωρ, Εθνική και ΑΔΜΗΕ σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Πειραιώς, Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, ΟΛΠ, Φουρλής, Jumbo, Cenergy, Coca Cola και Motor Oil.

Στον αντίποδα, ο Σαράντης χάνει 1,14%, με τις Titan, Μυτιληναίο, ΕΧΑΕ, Aegean, ΟΠΑΠ, Λάμδα, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα και Βιοχάλκο να κινούνται με μικρές απώλειες. Χωρίς μεταβολή τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Αν σου άρεσε κάνε