ΧΑ: Μεικτή εικόνα - «Φλερτάρουν» με τα υψηλά έτους οι τράπεζες

ΧΑ: Μεικτή εικόνα - «Φλερτάρουν» με τα υψηλά έτους οι τράπεζες

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:45 Δημιουργία 22/10/19, 11:43

Σε μεικτό έδαφος κινούνται οι ευρωαγορές στη συνεδρίαση της Τρίτης, ακολουθώντας τα γνωστά «βήματα» εντός ενός στενού εύρους διακύμανσης.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,15% στις 868,48 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,9 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 0,01% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.156,37 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,28% στις 839,27 μονάδες.

Η αγορά επηρεάζεται και σήμερα από τις εξελίξεις γύρω από το «μέτωπο» του Brexit, τη στιγμή που στο εσωτερικό τα σινιάλα είναι ιδιαίτερα θετικά από τα ομόλογα, με το 10τές να διαπραγματεύεται στο 1,28%.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς σήμερα πλησιάζει τα υψηλά έτους.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, ΑΔΜΗΕ και Εθνική σημειώνουν κέρδη 1,45% και 1,12% αντίστοιχα, με τις ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίο, Φουρλή, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελλάκτωρ, Motor Oil, Λάμδα, Πειραιώς, ΕΧΑΕ και ΟΤΕ να ακολουθούν με μικρά κέρδη.

Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι Cenergy, Σαράντης, ΟΛΠ, Βιοχαλκο, Coca Cola, Jumbo, Eurobank, Aegean, Titan και ΟΠΑΠ, χωρίς όμως καμία να κινείται με απώλειες που να ξεπερνούν το 1%.

Αν σου άρεσε κάνε