«Μάχη» για... το θετικό πρόσημο δίνει το ΧΑ

«Μάχη» για... το θετικό πρόσημο δίνει το ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:56 Δημιουργία 30/09/19, 14:53

«Μάχη» για να κλείσει όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνα τον μήνα δίνει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά.

Από την έναρξη της συνεδρίασης, την τελευταία του Σεπτεμβρίου, ο ΓΔ επιχειρεί να κρατηθεί πέριξ των 870 μονάδων, καθώς διαθέσεις για υψηλότερη κίνηση δεν προβλέπονται.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,24% στις 868,22 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 16 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7,8 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 0,51% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.152,07 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,85% στις 821,67 μονάδες.

Πάντως, η αγορά αποχαιρετά τον Σεπτέμβριο κοντά στα υψηλά έτους. Ο Οκτώβριος αναμένεται ιδιαίτερα θερμός, καθώς στις 25 του μηνός η S&P θα δημοσιεύσει την «ετυμηγορία» της.

Οι χρηματιστηριακοί αναλυτές τονίζουν πως η αγορά ετοιμάζεται να πατήσει «πόδι» στον τρίτο μήνα συσσώρευσης ανάμεσα στις 800 και 900 μονάδες.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, η Eurobank, η Coca Cola, η Πειραιώς, η ΔΕΗ, η Ελλάκτωρ, η Εθνική και η ΕΧΑΕ ασκούν πιέσεις στον γενικό δείκτη, καθώς σημειώνουν απώλειες ανώτερες του 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΛΠ. Χωρίς μεταβολή οι ΟΠΑΠ, Λάμδα, Σαράντης και Cenergy.

Στον αντίποδα, Φουρλής και Aegean κρατούν πάνω από το 1% τα κέρδη τους, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Βιοχαλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, Titan, Alpha bank, ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ, Jumbo και Μυτιληναίος.

Αν σου άρεσε κάνε