Ασκήσεις ισορροπίας στη Λεωφόρο Αθηνών

Ασκήσεις ισορροπίας στη Λεωφόρο Αθηνών

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 12:02 Δημιουργία 27/09/19, 12:01

Σε ασκήσεις ισορροπίας στη ζώνη των 865 μονάδων επιδίδεται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά την Παρασκευή.

Το ΧΑ αναζητεί… στηρίγματα στις δεικτοβαρείς μετοχές, επιχειρώντας να απορροφήσει τις εντολές πώλησης που καταγράφονται στα τραπεζικά «χαρτιά».

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,06% στις 865,69 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,3 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 0,09% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.146,20 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,88% στις 813,14 μονάδες.

Λίγο πριν το κλείσιμο του μήνα, η αγορά κρατά τις 860 μονάδες, δίχως όμως να «δοκιμάζει» το τεχνικό εμπόδιο των 870 μονάδων.

Στο επίκεντρο της προσοχής αγοράς και επενδυτών παραμένει σαφώς το «κανόνι» της Thomas Cook, με το Οικονομικό επιτελείο να ετοιμάζει πακέτο μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων στον ελληνικό τουρισμό.

Παράλληλα, σε πρώτο πλάνο βρίσκονται τα μηνύματα των θεσμών για την πορεία της τέταρτης αξιολόγησης.

Επιστρέφοντας τώρα στο ταμπλό, τα αποτελέσματα της Βιοχαλκο τη φέρνουν σήμερα στο -3,47%, με τη Eurobank να είναι στο -1,48% και την Πειραιώς στο -1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΛΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική, Jumbo, Alpha Bank και ΟΠΑΠ. ΟΤΕ και Titan είναι χωρίς μεταβολή.

Στον αντίποδα, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια και Aegean σημειώνουν κέρδη άνω του 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, Φουρλής, Cenergy, Coca Cola, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, Motor Oil, Λάμδα, Σαράντης, ΕΧΑΕ και Μυτιληναίος.

Αν σου άρεσε κάνε