«Ψηλαφεί» τις δυνάμεις του για τις 900 μονάδες το ΧΑ

«Ψηλαφεί» τις δυνάμεις του για τις 900 μονάδες το ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:39 Δημιουργία 05/07/19, 11:32

Τις δυνάμεις της στη ζώνη των 890-895 μονάδες «ψηλαφεί» η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, η οποία «βλέπει» τις 900 μονάδες, τη στιγμή που οι επενδυτές διακατέχονται από αισιοδοξία για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής.

Μία και σήμερα μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες της 7ης Ιουλίου και το ΧΑ έχει επικεντρωμένο το «βλέμμα» στην επόμενη μέρα και στα καυτά «μέτωπα», που θα παραλάβει η επόμενη κυβέρνηση, ως «κληρονομία».

Το πρώτο ζητούμενο για την αγορά είναι η ΝΔ να πετύχει την αυτοδυναμία και το δεύτερο να δώσει και να κερδίσει τη δημοσιονομική μάχη από την καρέκλα της εξουσίας.

Σήμερα, Παρασκευή το ΧΑ κινείται σε θετικό έδαφος, παρουσιάζοντας παράλληλα νευρικότητα, έχοντας ως «φόντο» τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,32% στις 895,84 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 10,18 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,9 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,20% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.255,98 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,54% στις 834,47 μονάδες.

Οι εξελίξεις στο επιχειρηματικό πεδίο βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής. Η ΔΕΗ σημειώνει και σήμερα κέρδη, με τους επενδυτές να στηρίζονται στη δέσμευση του κ. Μητσοτάκη για τη διάσωσή της.

Συγκεκριμένα, η μετοχή της εισηγμένης σημειώνει 1,85%. Παράλληλα, το «χαρτί» της Lamda κερδίζει κατά 2,38%, ενώ άνω του 1% είναι και η άνοδος σε Πειραιώς, Ελλάκτωρ και Jumbo. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Εθνική, Φουρλής, Τέρνα Ενεργειακή, ΑΔΜΗΕ, Alpha Bank, Aegean, Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ και Τιτάν.

Στον αντίποδα, η ΕΧΑΕ διορθώνει σήμερα κατά 1,17%, ενώ ήπια πτωτικάκινούνται οι Cenergy, Βιοχαλκο, ΟΤΕ, Coca Cola, ΟΛΠ, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα και Motor Oil.

Αν σου άρεσε κάνε