«Πιστό» σε στενό εύρος διακύμανσης το ΧΑ

«Πιστό» σε στενό εύρος διακύμανσης το ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:29 Δημιουργία 24/05/19, 14:25

Σε στενό εύρος διακύμανσης εξακολουθεί να κινείται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, η οποία αν και επιχείρησε νωρίτερα να ξεπεράσει τις 730 μονάδες, «γράφοντας» κέρδη 1%, εντούτοις στη συνέχεια επέστρεψε κάτω από αυτά τα επίπεδα.

Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών αποδεικνύει ότι οι μάχες μεταξύ πωλητών και αγοραστών συνεχίζονται στο ταμπλό.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,49% στις 729,14 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 22 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 13,6 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,56% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.894,91 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,04% στις 596,85 μονάδες.

Η αγορά έχει επικεντρωμένο το «βλέμμα» της στην αναμέτρηση στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής, τη στιγμή που οι τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού «φουντώνουν» τα σενάρια περί διεξαγωγής εθνικών εκλογών τον προσεχή Ιούνιο.

Όπως γράφουμε στο «Χ» όλη αυτή την εβδομάδα, το ΧΑ ζητεί ένα «καθαρό» εκλογικό αποτέλεσμα, ειδάλλως μία παρατεταμένη αβεβαιότητα απειλεί την ελληνική οικονομία.

Σε τεχνικό τώρα επίπεδο, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε χαμηλό στις 717 μονάδες, αλλά φαίνεται να είναι εγκλωβισμένος σε ένα στενό εύρος 20 μονάδων.

Οι 710 μονάδες αποτελούν την επόμενη βραχυπρόθεσμη στήριξη.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, Πειραιώς και ΔΕΗ εναλλάσσονται στην πρώτη θέση της ανόδου, με την πρώτη να είναι στο +3,15% και τη δεύτερη στο +3,03%, ενώ ο Φουρλής ακολουθεί με άνοδο 2,71%. Τα κέρδη σε Μυτιληναίο, Aegean, Jumbo και Cenergy ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Βιοχάλκο, Coca Cola, ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ, Ελλάκτωρ, Λάμδα, Motor Oil, Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια και ΟΠΑΠ.

Στον αντίποδα, ο ΟΛΠ χάνει 1,23%, ενώ οι απώλειες σε Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάν, Alpha Bank και Eurobank δεν ξεπερνούν το 1%. Χωρίς μεταβολή η ΕΧΑΕ.

Αν σου άρεσε κάνε