BlackBerry: Πρόθυμη να χακάρει τους χρήστες της αν το ζητήσει η κυβέρνηση

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Δημιουργία 31/10/17, 13:37

[ad_1]

Αν δεν είσαι fan της Blackberry για τους δικούς σου προσωπικούς λόγους, μόλις θα προσθέσουμε άλλον έναν στην λίστα σου.Blackberry


Ο John Chen ,Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, μόλις επιβεβαίωσε ότι είναι διαθέσιμος να παραβιάσει την πολιτική ασφαλείας των πελατών της εταιρείας εάν του ζητηθεί από την κυβέρνηση, δηλώνοντας ουσιαστικά ότι θα θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των χρηστών την ώρα που οι υπόλοιπες κατασκευαστικές εταιρείες μάχονται ενάντια σε αυτή την απαίτηση του κράτους.


Σε αντίθεση με την Apple, τη Microsoft και τη Google, οι οποίες έχουν νομικές διαφορές με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, η BlackBerry δηλώνει πρόθυμη να σπάσει το σύστημα κρυπτογράφησης και να παραχωρήσει την πρόσβαση σε δεδομένα χρήστη, συμπεριλαμβανομένων συνομιλιών, ηλεκτρονικών μηνυμάτων και άλλων στοιχείων.


Ο CEO, John Chen, μάλιστα δεν βρίσκει καθόλου κακή την τακτική αυτή της Blackberry, γεγονός που μπορεί να δυσκολέψει αρκετά την μάχη των υπόλοιπων γιγάντων της τεχνολογίας απέναντι στο νόμο που θέλει τον έλεγχο των δεδομένων των χρηστών.


Το χειρότερο της υπόθεσης είναι ότι ενώ οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας παρέχουν τακτικά αναφορές διαφάνειας αποκαλύπτοντας πόσες αιτήσεις έλαβαν από τις κυβερνήσεις για πρόσβαση στα δεδομένα χρηστών, η Blackberry δεν το έχει κάνει ποτέ και ούτε πρόκειται. Παράξενο, έτσι;


«Δεν μας ζητήθηκε ποτέ κάποια αναφορά, ούτε έχουμε ορίσει κάποια εσωτερική πολιτική για το τι να κάνουμε σε μια τέτοια περίπτωση. Φυσικά όπως και σε κάθε μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας που ασχολείται με τις τηλεπικοινωνίες έχουμε δεχτεί αρκετά αιτήματα.» εξήγησε ο Chen.


Πληροφοριακά, η εταιρεία έρευνας αγοράς, Gartner, δίνει στην BlackBerry μερίδιο αγοράς 0% και μετά τις σημερινές αποκαλύψεις δεν μας κάνει εντύπωση το γιατί.


The post BlackBerry: Πρόθυμη να χακάρει τους χρήστες της αν το ζητήσει η κυβέρνηση appeared first on SecNews In Depth IT Security News.


Αν σου άρεσε κάνε