Το Final Cut Pro X 10.4 update με νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Δημιουργία 30/10/17, 13:00

[ad_1]

Η Apple παρουσίασε πρόσφατα το επερχόμενο Final Cut Pro X 10.4 update του ισχυρού επεξεργαστή βίντεο επόμενης γενιάς για το λειτουργικό σύστημα macOS κατά τη διάρκεια του event Creative Summit Final Cut Pro X.Final Cut Pro X


Η τρίτη έκδοση του FCPX (Final Cut Pro X) παρουσιάστηκε αυτό το Σαββατοκύριακο καλωσορίζοντας όλους τους επαγγελματίες συντάκτες βίντεο που τους ενδιαφέρει ο συγκεκριμένος τομέας.


Απ’ ότι φαίνεται το Final Cut Pro X 10.4 φέρνει στο τραπέζι πολλά νέα χαρακτηριστικά ξεκινώντας με την υποστήριξη του νέου προτύπου συμπίεσης βίντεο υψηλής πιστότητας HEVC (γνωστού ως H.265 και MPEG-H Part 2) που η Apple συμπεριέλαβε στα τελευταία λειτουργικά συστήματα iOS 11 και macOS High Sierra 10.13.


Η ενημέρωση του Final Cut Pro X 10.4, που θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος, υπόσχεται επίσης στους επεξεργαστές βίντεο την χρήση νέων εργαλείων εικονικής πραγματικότητας για να δημιουργήσουν βυθιζόμενο περιεχόμενο VR, το οποίο υποστηρίζεται πλέον πλήρως από το MacOS High Sierra με κατάλληλο ακουστικό VR. Η υποστήριξη VR υλοποιείται μέσω του λογισμικού κίνησης Motion 5 της Apple.


Η υποστήριξη HDR είναι ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό που πρόσθεσε η Apple στο Final Cut Pro X 10.4, επιτρέποντας στους χρήστες να κωδικοποιούν τα βίντεο και να τα μετατρέπουν στο Rec. Θα συναντήσετε επίσης ένα δοχείο 2020 χρωμάτων που υποστηρίζει και τις μορφές 4Κ και 8Κ. Το update εισάγει επίσης νέους τροχούς ισορροπίας λευκού και έγχρωμου χρώματος καθώς και εργαλεία βίντεο 360 μοιρών.


Τέλος, θα υποστηρίξει επιπλέον LUTs (Look Up Table), μαζί με τη δυνατότητα φόρτωσης προσαρμοσμένων LUT ανά κλιπ στο Inspector ή την προσθήκη τους ως εφέ, υποστήριξη για την εισαγωγή έργων iMovie iOS, καλύτερες λειτουργίες διόρθωσης χρωμάτων, ρόλους με βάση την επιλογή κλιπ εμπρός και πίσω και υποστήριξη για ένα επερχόμενο iMac Pro.


The post Το Final Cut Pro X 10.4 update με νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες appeared first on SecNews In Depth IT Security News.


Αν σου άρεσε κάνε