Mathesis Ξεκινούν τα Φθινοπωρινά μαθήματα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Δημιουργία 30/10/17, 11:43

[ad_1]

Το Κέντρο Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Mathesis, ιδρύθηκε το 2015 ως ένα ιδιαίτερο τμήμα των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης (ΠΕΚ) με αποκλειστικό σκοπό τη δημιουργία και δωρεάν προσφορά στους φοιτητές, τους επαγγελματίες επιστήμονες και το ευρύτερο κοινό, διαδικτυακών μαθημάτων στο επίπεδο των καλύτερων διεθνών προτύπων. Δηλαδή το επίπεδο του κινείται το εκδοτικό πρόγραμμα των ΠΕΚ και στο παραδοσιακό έντυπο σύγγραμμα.Mathesis


Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των διαδικτυακών μαθημάτων είναι ότι η ποιότητά τους δεν είναι μόνο ζήτημα περιεχομένου και διδακτικής ικανότητας του δημιουργού τους. Εξαρτάται καίρια και από το τεχνολογικό επίπεδο της πλατφόρμας που τα διαχειρίζεται. Στην πραγματικότητα η πλατφόρμα καθ’ εαυτή —προϊόν και η ίδια μιας γόνιμης (και διαρκούς) αλληλεπίδρασης δημιουργών περιεχομένου και τεχνικών πληροφορικής— αποτελεί μια «εργαλειοθήκη» εκπαιδευτικών τεχνικών και εφαρμογών που είναι πέρα από τις δυνατότητες κάθε μεμονωμένου παρόχου διαδικτυακών μαθημάτων να τις αναπτύξει.


Στα νέα Φθινοπωρινά μαθήματα που μόλις ξεκίνησαν συμπεριλαμβάνονται


Εισαγωγή στην Κβαντική Φυσική 2: Οι βασικές εφαρμογές (Επανάληψη)


Πρόκειται για το δεύτερο μέρος του μαθήματος Εισαγωγή στην Κβαντική Φυσική 1, το οποίο αναπτύσσει περαιτέρω τις βασικές ιδέες της κβαντικής θεωρίας, κυρίως όμως τις εφαρμόζει στον ατομικό και μοριακό μικρόκοσμο με σκοπό τη θεμελιώδη κατανόηση της δομής και των ιδιοτήτων των βασικών συστατικών του.


Ειδικότερα οι δύο βασικοί στόχοι του μαθήματος είναι η κβαντική εξήγηση του περιοδικού συστήματος των στοιχείων και του χημικού δεσμού καθώς και της αγώγιμης συμπεριφοράς των υλικών και του φωτός λέιζερ.


Διδάσκων: Στέφανος Τραχανάς, ΙΤΕ-Παν/μιο Κρήτης

Έναρξη: 13 Νοεμβρίου 2017


Εισαγωγή στην Python (Επανάληψη)



Θα θέλατε να μπορείτε να συντάξετε ένα απλό πρόγραμμα στη γλώσσα Python —την πιο δημοφιλή από τις «νέες γλώσσες» προγραμματισμού— που να σας επιτρέπει (μεταξύ πολλών άλλων) να αντλείτε ενδιαφέροντα στοιχεία από τον «ωκεανό» του διαδικτύου; Τούτο το μάθημα έχει σχεδιαστεί, ώστε να δώσει αυτή την δεξιότητα στον πολίτη που ενδιαφέρεται να την αποκτήσει.



Το μάθημα δεν προϋποθέτει προηγούμενη γνώση ή εμπειρία προγραμματισμού, καθώς η γλώσσα Python θεωρείται ίσως η καταλληλότερη για πρώτη επαφή με τον προγραμματισμό. Το μάθημα καλύπτει τις βασικές δομές δεδομένων και προγραμματιστικές δομές, περιλαμβάνει πλήθος από παραδείγματα και ασκήσεις που λύνονται βήμα-βήμα, ενώ εστιάζει σε προβλήματα ανάκτησης και επεξεργασίας πληροφορίας από το διαδίκτυο.


Ο σπουδαστής που θα ολοκληρώσει το μάθημα αυτό θα είναι σε θέση να προγραμματίζει στη γλώσσα Python και να λύνει ενδιαφέροντα πρακτικά προβλήματα, όπως η ανάκτηση πληροφορίας από ιστοσελίδες και η δημιουργία απλών παιχνιδιών.


Διδάσκων: Νίκος Αβούρης, Παν/μιο Πατρών

Έναρξη: 13 Νοεμβρίου 2017


The post Mathesis Ξεκινούν τα Φθινοπωρινά μαθήματα appeared first on SecNews In Depth IT Security News.


Αν σου άρεσε κάνε