Microsoft: Χρησιμοποιεί το μυστικό cloud όπλο της Google εναντίον της

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Δημιουργία 26/10/17, 12:44

[ad_1]

Η Microsoft αποκάλυψε την υπηρεσία Azure Container Service, μια νέα υπηρεσία για την Azure cloud-computing πλατφόρμα, η οποία βασίζεται στην τεχνολογία Kubernetes – μια δημοφιλής τεχνολογία cloud ανοιχτού κώδικα που δημιουργήθηκε από την Google.Microsoft


Το Kubernetes είναι ένα software project που ξεκίνησε ως ένας τρόπος διαχείρισης της τεράστιας υποδομής του server και από τότε έγινε ένα εργαλείο για τους σύγχρονους προγραμματιστές λογισμικού.


Ενώ τα κορυφαία Amazon Web Services και Microsoft Azure προσφέρουν υποστήριξη Kubernetes, το Google Cloud υπερηφανεύεται ότι είναι το καλύτερο μέρος για να χρησιμοποιήσει κανείς το λογισμικό, δεδομένου ότι εφευρέθηκε εκεί.


Τώρα, με το Azure Container Service η Microsoft στοιχηματίζει ότι η Azure μπορεί να νικήσει το Google Cloud στο παιχνίδι Kubernetes. Το Azure Container Service διευκολύνει τους πελάτες να εκτελούν Kubernetes σε μεγάλες κλίμακες, με ενισχυμένα εργαλεία διαχείρισης και συντήρησης. Προς το παρόν, είναι διαθέσιμο σε beta.


Τα κοντέινερ είναι μεταφορικά πλαίσια, στα οποία οι προγραμματιστές μπορούν να συσκευάσουν τα προγράμματα λογισμικού τους. Εξασφαλίζουν ότι οι εφαρμογές εκτελούνται με τον ίδιο τρόπο ανεξάρτητα από τους υπολογιστές που τους εκτελούν, είτε πρόκειται για φορητούς υπολογιστές, servers, data centers ή cloud platforms.


Κατά μια έννοια, είναι ένα μεγάλο ζήτημα για τη Google ότι το Kubernetes έχει γίνει το πρότυπο σε αυτόν τον τομέα. Ωστόσο, με τους ανταγωνιστές Amazon και Microsoft να στοιχηματίζουν πολλά στο Kubernetes, το βάρος πέφτει στη Google για να βεβαιωθεί ότι η τεχνολογία που εφηύρε της δίνει πραγματικά ένα πλεονέκτημα στους πολέμους των clouds.


The post Microsoft: Χρησιμοποιεί το μυστικό cloud όπλο της Google εναντίον της appeared first on SecNews In Depth IT Security News.


Αν σου άρεσε κάνε